Ost- og skinkepai er en klassiker. Jeg bruker mozzarella og pamesan i tillegg til revet hvitost.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 60-90 min. | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
4 | Egg |
3 dl | Melk |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
150- 200 g | Skinke |
100 g | Hvitost (revet) |
1 | Mozzarella (i biter) |
2 ss | Parmesan |

Slik gjør du:
1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min.10 minutter (gjerne lengre) |
2 Forbered fyllet: – Rasp osten – Riv parmesan – Hell vannet av mozzarellaen, og – Skjær/riv den i biter – Skjær skinken i biter – Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
3 Sett ovnen på 200 grader |
4 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel |

4A Forstek bunen (hvis du vil) – Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader) |
5 Legg Skinke i paibunnen – Legg i den revne osten og Mozarellaen – Strø over parmesan – Hell over egg- og melkeblandingen |
6 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
7 Servers varm eller lunken |

Godt som tilbehør til ost- og skinke pai:
