Dette er min mormors oppskrift. Hun kalte dem for ingefærkaker, og det er det de står oppførst under i hennes kokebok. Men kjært barn har mange navn og denne oppskriften gir utrolig gode pepperkaker.

Ingredienser:
250 g | Sukker |
2 dl | Sirup (lys) |
1 ss | Kanel |
½ ss | Ingefær (malt) |
¼ ss | Nellik |
250 g | Margarin (kaldt) |
1 ss | Natron |
2 | Egg |
650-800 g | Hvetemel |
Valgfritt:)
Melisglasur, | |
Nonstop |
Slik gjør du:
- Ha sukker og sirup i en liten kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok
- Tilsett kanel, ingefær og nellik og rør godt sammen
- Rør inn natronet og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt
- Ha det kalde smøret i en bolle
- Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret
- Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald
- Visp sammen eggene og rør de inn i blandingen
- Tilsett deretter melet, litt etter litt, til du får en jevn og relativt fast deig
- Sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten
- Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Legg kakene forsiktig på bakepapirkledt stekebrett. For å få et bra resultat er det viktig at kakene er omtrent like tykke og store, slik at de er ferdigstekt omtrent samtidig
- Stek pepperkakene ved 200-225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, ca 7-10 minutter
- La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler de videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks
