Pepperkaker (ingefærkaker)

Dette er min mormors oppskrift. Hun kalte dem for ingefærkaker, og det er det de står oppførst under i hennes kokebok. Men kjært barn har mange navn og denne oppskriften gir utrolig gode pepperkaker.

Pepperkaker (ingefærkaker) Ingredienser: 250 g Sukker 2 dl Sirup (lys) 1 ss Kanel ½ ss Ingefær (malt) ¼ ss Nellik 250 g Margarin (kaldt) 1 ss Natron 2 Egg 650-800 g Hvetemel

Ingredienser:

250 gSukker
2 dlSirup (lys)
1 ssKanel
½ ssIngefær (malt)
¼ ssNellik
250 gMargarin (kaldt)
1 ssNatron
2Egg
650-800 gHvetemel

Valgfritt:)

 Melisglasur,
 Nonstop

Slik gjør du:

  1. Ha sukker og sirup i en liten kasserolle og gi det hele et forsiktig oppkok
  2. Tilsett kanel, ingefær og nellik og rør godt sammen
  3. Rør inn natronet og rør fort og godt sammen. Blandingen blir nå lysere og eser litt
  4. Ha det kalde smøret i en bolle
  5. Hell den varme sirupsblandingen umiddelbart over det kalde smøret
  6.  Rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald
  7. Visp sammen eggene og rør de inn i blandingen
  8. Tilsett deretter melet, litt etter litt, til du får en jevn og relativt fast deig
  9. Sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten
  10. Ha deigen på lett melet bakebord, kjevle ut og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger. Legg kakene forsiktig på bakepapirkledt stekebrett. For å få et bra resultat er det viktig at kakene er omtrent like tykke og store, slik at de er ferdigstekt omtrent samtidig
  11. Stek pepperkakene ved 200-225 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, til kakene er ferdigstekt, ca 7-10 minutter
  12. La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler de videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i tett kakeboks
Pepperkaker (ingefærkaker) Ingredienser: 250 g Sukker 2 dl Sirup (lys) 1 ss Kanel ½ ss Ingefær (malt) ¼ ss Nellik 250 g Margarin (kaldt) 1 ss Natron 2 Egg 650-800 g Hvetemel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s