Røkt laks med Dillstuede poteter, Eggerøre og lys Baguette

Røkt laks med Dillstuede poteter, Eggerøre og lys Baguette er en skikkelig god rett.

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

400 gRøkt laks
1 porsjonDillstuede poteter
2 PorsjonerEggerøre
1Baguette (hjemmebakt eller kjøpt)

Dillstuede poteter:

10Poteter
2 ssHvetemel
4 dlMelk
½ tsSalt
½ tsPepper
Dill (hakket)
Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er rc3b8kt-laks-med-distuedepoteter-eggerc3b8re-og-lys-baguette-avlangt-bilde-1.jpg
Røkt laks med Dillstuede poteter, Eggerøre og lys Baguette

Slik gjør du – Dillstuede poteter:

1 Skrell potetene,
– Del dem i passelige terninger, og
– Kok til de er møre  
2 Lag hvit saus:
– Kok opp 3 ½ dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel og melkeblandingen, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører
– Smak til med salt og pepper
– Ta sausen av varmen
3 Tilsett de kokte potetene og dillen
4 Rør rundt, og
– Gi eventuelt et raskt oppkok
– Rør rundt
5 Serveres varm

I denne Retten bruker du i tillegg til Dillstuede poteter følgende oppskrifter: