Rustikk baguettekrans

Rustikk baguettekrans (litt grovere) – smaker godt sammen med pasta, salater og/eller supper.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 1  krans7 timerEnkel

Ingredienser:

¼  pkGjær
3 dlVann
1 ½ ts Salt
1 dlSammalt hvete (grov)
Ca 7 dl Hvetemel
 Vann (pensling)

Lasagne al forno Ingredienser: Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 4 ss Hvetemel 8 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/
Baguettkransen passer godt til for eksempel lasagne

Slik gjør du:

1 Hell vannet i en bakebolle
– Smuldre gjæren i vannet
– La det stå noen minutter
– Rør godt rundt
2 Tilsett sammalt hvete, salt og det meste av hvetemelet
– Et deigen i ca. 5 min.
Deigen skal bli smidig og ganske fast
Legg en bakeduk over deigen, og
– Sett den til heving i ca. 4 timer
3 Ha deigen på et melet bakstebord, og
– Elt inn resten av melet
– Klapp ut deigen til en avlang flat leiv
– Rull den sammen som en rullekake
– Form deigen til en rund krans
– Føy endene godt sammen
Så de ikke går opp under steking
– Legg kransen på ei bakepapirkledd stekeplate
– Skjær noen snitt med en skarp kniv
– La den etterheve i ca. 2 timer
4 Sett ovnen på 275-300 grader
5 stek brødet i ca 10 min.
6 Ta ut brødet og pensle det med vann
7 Slå av varmen på ovnen
– Sett brødet inn på nytt
– La det steke på ettervarmen så skorpen blir hard og sprø

Tips! Oppbevar kransen utildekket på rist til det skal serveres. Hvis den puttes i pose eller dekkes til blir skorpen myk og seig.

Flere oppskrifter på Baguette:

Rustikk baguettekrans (litt grovere) Ingredienser ¼ pk Gjær 3 dl Vann 1 ½ ts Salt 1 dl Sammalt hvete (grov) Ca 7 dl Hvetemel Vann (pensling) https://heidisboble.no/