Rustikk baguettekrans (litt grovere) – smaker godt sammen med pasta, salater og/eller supper.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 krans | 7 timer | Enkel |
Ingredienser:
¼ pk | Gjær |
3 dl | Vann |
1 ½ ts | Salt |
1 dl | Sammalt hvete (grov) |
Ca 7 dl | Hvetemel |
Vann (pensling) |

Slik gjør du:
1 Hell vannet i en bakebolle – Smuldre gjæren i vannet – La det stå noen minutter – Rør godt rundt |
2 Tilsett sammalt hvete, salt og det meste av hvetemelet – Et deigen i ca. 5 min. Deigen skal bli smidig og ganske fast Legg en bakeduk over deigen, og – Sett den til heving i ca. 4 timer |
3 Ha deigen på et melet bakstebord, og – Elt inn resten av melet – Klapp ut deigen til en avlang flat leiv – Rull den sammen som en rullekake – Form deigen til en rund krans – Føy endene godt sammen Så de ikke går opp under steking – Legg kransen på ei bakepapirkledd stekeplate – Skjær noen snitt med en skarp kniv – La den etterheve i ca. 2 timer |
4 Sett ovnen på 275-300 grader |
5 stek brødet i ca 10 min. |
6 Ta ut brødet og pensle det med vann |
7 Slå av varmen på ovnen – Sett brødet inn på nytt – La det steke på ettervarmen så skorpen blir hard og sprø |
Tips! Oppbevar kransen utildekket på rist til det skal serveres. Hvis den puttes i pose eller dekkes til blir skorpen myk og seig.
Flere oppskrifter på Baguette:
