Puttanesca er utrolig smaksrik saus, som du lager i en fei. Den inneholder kanskje litt uvante ingredienser for oss nordmenn, men den er absolutt verdt å prøve. Du kan bruke vanlig ferdig kjøpt spagetti til sausen. For en ekstra spiss kan du lage spagettien selv. For oppskrift på Pasta TRYKK HER.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 – 30 min | Enkel |
Ingredienser:
| 4 ss | Olivensolje |
| 1 | Løk (rød) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 1 | Chili (rød) |
| 6 | Ansjosfileter |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 1 ss | Kapers |
| 100 g | Oliven (svarte) |
| 400-500 g | Spagetti |
| Parmesan |
TIPS! Denne sausen inneholder ansjos, noe som gir sausen en utrolig god, salt smak – men Hvis du vil ha et helt vegetarisk alternativ, kan du tilsette ca. 1 ss grønnsaksfond i stede for ansjosen.
Slik gjør du:
| 1 Del chilien i to og fjern frøene |
| 2 Hakk løken, hvitløk, chili, ansjos og kapers |
| 3 Ha olivenolje i en kasserolle |
| 4 Tilsett løk og strø over ¼ ts salt |
| 5 La løken surre til den er blank og myk |
| 6 Ha i hvitløk og chili, la surre i 1 min. |
| 7 Tilsett ansjos |
| 8 La det surre til alt er blandet |
| 9 Tilsett tomaten og kapers |
| 10 Demp varmen og la det småkoke under lokk |
| 11 Smak til med salt og pepper |
| 12 Kok pastaen og renn av |
| 13 Tilsett 1 ss pastavann, hakket basilikum og oliven |
| 14 Ha pastaen i sausen, – Tilsett parmesan, og – Fordel godt |
| 15 Serveres rykende varm, gjerne med foccacia til |
Tilbehør (anbefalt):



