Spagetti med spinat og tomat

Hjemme hos meg er pasta en middagsfavoritt – jeg tror jeg kunne ha spist pasta hver eneste dag! Variantene på pastasauser som jeg bruker hjemme hos oss er mange. Akkurat denne sausen er fri for kjøtt og kan derfor trygt anbefales til en kjøttfri mandag. Ikke tro at sausen mangler smak og fylde av den grunn. Dette er en riktig god pastasaus, som anbefales til alle dager. Hvis du vil kan du lage pastaen selv, men det er også helt greit med kjøpt pasta til denne sausen. Smaker godt med et lyst brød til for eksempel Focaccia eller Brød med semulegryn

1 ss Olje 1 ss Smør 1 Løk 1 Gulrøtter ¼ Purre 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 1 bx Tomater (hermetiske) 4 dl Grønsakskraft (buljong) 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver 1 dl Melk ½ ts Sukker 400 g Spinat ½ -1 dl Fløte 400-500 g Spagetti 100 g Cherry tomater (delt i 4) Salt, pepper Parmesan (raspet)
Spagetti med spinat og tomat

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 20 min Enkel

Ingredienser:

1 ss Olje
1 ss Smør
1 Løk
1 Gulrøtter
¼ Purre
1 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød, uten frø)
1 bx Tomater (hermetiske)
4 dl Grønsakskraft (buljong)
1 ss Persille (hakket)
1 ts Paprikapulver
1 dl Melk
½ ts Sukker
400 g Spinat
½ -1 dl Fløte
400-500 g Spagetti
100 g Cherry tomater (delt i 4)
  Salt, pepper
  Parmesan (raspet)

Slik gjør du:

1 Hakk løk, gulrot, persille, hvitløk og chili og purre
2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne,    
– Tilsett løken, dryss over litt salt og stek til løken er myk
3 Tilsett gulrot og fortsett stekingen i ca 1-2 min.
(middels varme)
4 Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver og purre
5 Tilsett de hermetiske tomatene, sukker og kraft
6 Kok vann (godt saltet), og kok spagettien som du liker den
7 Slå opp varmen på sausen og kok ut væsken
8 Når væsken er nesten kokt ut tilsett spinaten og
– La det koke i ca 2 -4 min.
9 Rør inn 2 ss pastavann og tilsett fløte
10 Renn av pastaen
11 Bland sammen pasta og saus      
– Toppes med parmesan og serveres rykende varm

Anbefalt tilbehør:

1 ss Olje 1 ss Smør 1 Løk 1 Gulrøtter ¼ Purre 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 1 bx Tomater (hermetiske) 4 dl Grønsakskraft (buljong) 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver 1 dl Melk ½ ts Sukker 400 g Spinat ½ -1 dl Fløte 400-500 g Spagetti 100 g Cherry tomater (delt i 4) Salt, pepper Parmesan (raspet)
Spagetti med spinat og tomat