Spinatpai med fetaost

Dette er kanskje den beste paien jeg vet, men så er jeg da også mye mer enn gjennomsnitt glad i spinat. Paien kan spises alene, slik den er, eller som jeg liker den best, sammen med Aioli av bakt hvitløk, Italiensk landbrød  eller en Focaccia og en grønnsalat.

Spinatpai med feta ost Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Fetaost https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-460-75 minEnkel/middels

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
1 klypeMuskatnøtt (revet) – valgfritt
1 pkSpinat (frossen)
1Løk (liten)
1 pkFetaost
Spinatpai med feta ost Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Fetaost https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Du kan tine spinaten, lage paibunnen og forsteke den allerede dagen før

Slik gjør du:

1 Ha spinaten i et dørslag, og
– La den tine og renne god av
(La det gjerne stå å tine natten over
Du kan eventuelt tine den i mikroen
2 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter
(gjerne lengre)
2 Sett ovnen på 200 grader
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og –
Steikes i ca. 10-15 minutter
200 grader
4 Lag fyllet imens:
– Skjær fetaosten i terninger
– Rensk og finhakk løken
– La den surre noen minutter på stekepanna,
Til den blir myk
– Tilsett den avrente spinaten, og
– Dryss eventuelt over muskaten
– Rør det raskt sammen
5 Lag Egg- og melkeblandingen :
– Ha egg ig mel i en bolle
– Tilsett salt og pepper
– Visp godt sammen
5 Hell spinaten i den forstekte paibunnen
– Strø over fetaostterningene
– Hell over egg- og melkeblandingen
– Settes umiddelbart i ovnen
– Stek paien videre i 30-35 minutter
(200 grader; midt i ovnen),
eller til paien er gylden og brun.
6 Serveres alene eller med en grønnsalat, brød og aioli

Anbefalt tilbehør:

Eller

Spinatpai med feta ost Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Fetaost https://heidisboble.no/ @heidisboble