Squash – og tomatpai med strøbrød og parmesan

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
4 | Poteter |
1 | Squash |
1 | Løk |
1 | Paprika (grønn) |
¼ | Purre (ca. 50 g) |
1 fedd | Hvitløk |
1 ts | Spisskumen |
1 ts | Paprikapuver |
2 ss | Basilikum (hakket) |
1 ts | Persile (hakket) |
1 bx | Tomater (hermetiske) |
1 | Mozzarella |
Salt og pepper | |
60 g | Strøbrød |
2 ss | Parmesan |
4 | Terteformer (små, med løs bunn) Eller noe annet å steke dem i |

Slik gjør du:
1 Skrell og skjær potene i tynne skiver, – Ha dem i en kasserolle med kokende vann, og – Kok i 5 min |
2 Skjær squashen i skiver og – Blancher dem: DVS. Ha dem i kokende vann i 2-3 min. – Hell av vannet |
3 Hakk hvitløk, løken, purre og paprika, og – Surr løken i olje til de er myk og blank 2-3 min. på middels varme – Tilsett paprika, purre, hvitløk og spisskumen, – Rør rundt – Tilsett hakket basilikum, persille, parikapulver og tomater – Smak til med salt og pepper, og – La det surre i 30 min. |
4 Skjær mozzarellaen i skiver |
5 Sett Stekeovnen på 190 grader |
6 Montering: – Fordel ca. ½ av potetene i bunnen av terteformer, – Dekk dem med ½ av squashen – Dekk dem med ½ av mozzarellaskivene – Hell ½ av tomatsausen over – Gjenta lagene, og – Avslutt med tomatsaus |
7 Bland samme strøbrød og parmesan, og – Dryss det over paiene |
8 Stekes i 20 – 25 min., eller til de er blitt gylne |
9 Serveres med blandet salat |
