Tacohorn

Tacohorn eller rettere sagt fylte horn med tacokrydret kjøttdeig og ost, er godt til både som kveldsmat, lunsj eller som snacksmellom måltidene. Jeg bruker å bake en liten haug og legge dem i fryseren i pakker på to og to. Så kan barna (og min bedre halvdel) ta med til lunsj – rett fra fryseren, i ranselen, og når det er lunsjtid er de klar til å spises. Enkelt, godt og greit. Når det er sommerferie og fint vær er de også kjempegode å ta med som niste til stranden. Kjempepopulært i barnebursdager.

Tacohorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 400 g Kjøttdeig 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 3 dl Vann 2 Tomater eller Tacosaus (ca. ½ glass) 32 skiver Hvitost
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
16 100 min. Lett

Hvis du heller vil lage litt grovere horn – TRYKK HER.

Ingredienser:

1 porsjon Horn (TRYKK HER for oppskrift)
400 g Kjøttdeig
2 ts Spisskummen
2 ts Paprikapulver
2 ts Koriander
2 ts Gurkemeie
1 ts Hvitløkspulver
1 ts Salt
½ ts Kajennepepper
3 dl Vann
2 Tomater eller
Tacosaus (ca. ½ glass)
32 skiver Hvitost

Tips! Du kan godt bruke ferdigkjøpt tacokrydder, hvis du ikke har krydderne i oppskriften, da trenger du heller ikke å tilsette salt. Følg anvisningen på krydderpakken. Du kan også bruke ferdig revet ost hvis du heller ønsker det.

 Slik gjør du:

1 Lag deigen til horn, og
– La den heve i ca. 1 time
2 Stek kjøttdeigen
– Tilsett krydderblandingen,
– Tilsett tomater eller tacosaus
– Tilsett vann
– La det småkoke i 5 minutter
(til smaken har satt seg og vannet err fordampet)
3 Skjær hvitosten (eller rasp den)
4 Når deigen er ferdig hevet:
– Hell deigen på et bakstebord
– Del den i 2 like store deler
– Kjevle hver del til en stor runding
– Del rundingen i 16 (like store) trekanter
5 Lag hornene:
På det breieste på hver trekant
– Legg på:  
to skiver ost og kjøttdeig
– Rull sammen
(fra den breieste delen til den tynneste)
6 Sett hornene på stekebrett
(dekt med bakepapir)
etter hvert som de er ferdig rullet
2 brett med 2 rader á 4 horn (16 horn)
Pølsehorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 6-8 Pølser 32 skiver Hvitost
7 Sett ovnen på 225 grader
– La hornene etterheve i 20-30 min.
8 Hvis du ønsker blankere overflate,
kan du pensler med et lett sammenvispet egg
– stekes i 10-12 min til de blir gyldne
Pølsehorn Ingredienser 1 porsjon Horn (trykk her for oppskrift) 6-8 Pølser 32 skiver Hvitost

Tips! Du kan strø revet ost over hornene før de stekes så blir de litt mer dekorative.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s