Tacohorn eller rettere sagt fylte horn med tacokrydret kjøttdeig og ost, er godt til både som kveldsmat, lunsj eller som snacksmellom måltidene. Jeg bruker å bake en liten haug og legge dem i fryseren i pakker på to og to. Så kan barna (og min bedre halvdel) ta med til lunsj – rett fra fryseren, i ranselen, og når det er lunsjtid er de klar til å spises. Enkelt, godt og greit. Når det er sommerferie og fint vær er de også kjempegode å ta med som niste til stranden. Kjempepopulært i barnebursdager.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 | 100 min. | Lett |
Hvis du heller vil lage litt grovere horn – TRYKK HER.
Ingredienser:
1 porsjon | Horn (TRYKK HER for oppskrift) |
400 g | Kjøttdeig |
2 ts | Spisskummen |
2 ts | Paprikapulver |
2 ts | Koriander |
2 ts | Gurkemeie |
1 ts | Hvitløkspulver |
1 ts | Salt |
½ ts | Kajennepepper |
3 dl | Vann |
2 | Tomater eller Tacosaus (ca. ½ glass) |
32 skiver | Hvitost |
Tips! Du kan godt bruke ferdigkjøpt tacokrydder, hvis du ikke har krydderne i oppskriften, da trenger du heller ikke å tilsette salt. Følg anvisningen på krydderpakken. Du kan også bruke ferdig revet ost hvis du heller ønsker det.
Slik gjør du:
1 Lag deigen til horn, og – La den heve i ca. 1 time |
2 Stek kjøttdeigen – Tilsett krydderblandingen, – Tilsett tomater eller tacosaus – Tilsett vann – La det småkoke i 5 minutter (til smaken har satt seg og vannet err fordampet) |
3 Skjær hvitosten (eller rasp den) |
4 Når deigen er ferdig hevet: – Hell deigen på et bakstebord – Del den i 2 like store deler – Kjevle hver del til en stor runding – Del rundingen i 16 (like store) trekanter |


5 Lag hornene: På det breieste på hver trekant – Legg på: to skiver ost og kjøttdeig – Rull sammen (fra den breieste delen til den tynneste) |


6 Sett hornene på stekebrett (dekt med bakepapir) etter hvert som de er ferdig rullet 2 brett med 2 rader á 4 horn (16 horn) |

7 Sett ovnen på 225 grader – La hornene etterheve i 20-30 min. |
8 Hvis du ønsker blankere overflate, kan du pensler med et lett sammenvispet egg – stekes i 10-12 min til de blir gyldne |

Tips! Du kan strø revet ost over hornene før de stekes så blir de litt mer dekorative.