Tacosnurrer med mozzarella

Tacosnurrer er godt som lunsj, kveldsmat, turmat, eller rett og slett i matpakken. De kan spises nystekte og varme eller romtempererte.

Tacosnurrer med mozzarella Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går het fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til disse snurrene. Fyll: 400 g Kjøttdeig 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 3 dl Vann 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) 1½ dl Vann 2 Mozzarella Tips! I steden for krydder i oppskriften inkludert tomater og vann, kan du bruke en pakke tacokrydder og følge oppskriften på pakken, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
ca 15 120 min. Middels

Ingredienser:

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Tips! Det går het fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til disse snurrene.

Fyll:

400 g Kjøttdeig
2 ts Spisskummen
2 ts Paprikapulver
2 ts Koriander
2 ts Gurkemeie
1 ts Hvitløkspulver
1 ts Salt
½ ts Kajennepepper
3 dl Vann
2 Tomater (flådd og hakket) eller
Tacosaus (ca. ½ glass)
1½ dlVann
2Mozzarella

Tips! I steden for krydder i oppskriften inkludert tomater og vann, kan du bruke en pakke tacokrydder og følge oppskriften på pakken, når du tilbereder kjøttdeigen

Tacosnurrer med mozzarella Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går het fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til disse snurrene. Fyll: 400 g Kjøttdeig 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 3 dl Vann 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) 1½ dl Vann 2 Mozzarella Tips! I steden for krydder i oppskriften inkludert tomater og vann, kan du bruke en pakke tacokrydder og følge oppskriften på pakken, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min.
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
4 Stek kjøttdeigen,
– Tilsett krydder, tomater og vann
– La det snurre til vannet er kokt inn og
kjøttdeigen er ganske tørr
– Ta den av plata
5 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle ut deigen til et avlangt rektangel
6 Fordel kjøttfyllet utover pizzabunnen, og
– Legg biter av mozzarellaene utover
NB la det være igjen ½ mozzarella
– Rull sammen deigen til en pølse, og
– Skjær ca 5-6 cm tykke skiver, som
– Legges på en stekeplate dekket med bakepapir
Snitt flaten legges opp
7 Sett ovnen på 240 grader
8 La snurrene etterheve i ca 30-40 min
til dobbel størrelse
9 Fordel det siste av mozzarellaen over og
– Stekes på 240 grader
– i ca 10-15 minutter
(midt i ovnen)

Tacosnurrer med mozzarella Ingredienser: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Tips! Det går het fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til disse snurrene. Fyll: 400 g Kjøttdeig 2 ts Spisskummen 2 ts Paprikapulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Salt ½ ts Kajennepepper 3 dl Vann 2 Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) 1½ dl Vann 2 Mozzarella Tips! I steden for krydder i oppskriften inkludert tomater og vann, kan du bruke en pakke tacokrydder og følge oppskriften på pakken, når du tilbereder kjøttdeigen https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s