Bak lett og fin vannbakkels til fastelavnssøndag i år

På søndag (3.mars) er det fastelavnssøndag. Tradisjonen tro, bruker vi å spise fastelavnsboller på fastelavnssøndag – og ikke bare på fastelavnssøndag, men av og til før og etter også. For det er jo bare så godt! Store boller med krem og kanskje til og med syltetøy. Nam, nam! I år går vi glipp av en tradisjonell fastelavnssøndag, siden vi koser oss i Spania, og antagelig skal vi begynne dagen på søndagsmarked – og da får vi se om vi finner noe spennende der. Gleder meg! Men tilbake til bollene – Jeg måtte jo bare feiere fastelavn før jeg dro – sånn for sikkerhets skyld! Men i år byttet jeg ut bollene med vannbakkelse – og tro du meg –de ble skikkelig luftige og gode. Jeg fylte dem med bringebærsyltetøy, vaniljekrem og litt pisket krem. Anbefales!

Vannbakkels med vaniljekrem, krem og bringebærsyltetøy
Vannbakkels med vaniljekrem, krem og bringebærsyltetøy

Vannbakkels

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
6   60 min Middels

Ingredienser

3 ss Smør
2 dl Vann
2 dl Hvetemel
3 Egg (store)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200
Kok opp smør og vann
Rør hvetemelet godt inn i vannet
Ta kjelen av plata og eggene arbeides godt inn, ett om gangen
Sprøytes ut på bakepapirkledd stekeplate
Stekes i 40 minutter (ikke åpne ovnsdøra)
Avkjøles på rist
Fylles med syltetøy, krem og eventuelt vaniljekrem
Vannbakkels med vaniljekrem, krem og bringebærsyltetøy
Vannbakkels med vaniljekrem, krem og bringebærsyltetøy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s