På søndag (3.mars) er det fastelavnssøndag. Tradisjonen tro, bruker vi å spise fastelavnsboller på fastelavnssøndag – og ikke bare på fastelavnssøndag, men av og til før og etter også. For det er jo bare så godt! Store boller med krem og kanskje til og med syltetøy. Nam, nam! I år går vi glipp av en tradisjonell fastelavnssøndag, siden vi koser oss i Spania, og antagelig skal vi begynne dagen på søndagsmarked – og da får vi se om vi finner noe spennende der. Gleder meg! Men tilbake til bollene – Jeg måtte jo bare feiere fastelavn før jeg dro – sånn for sikkerhets skyld! Men i år byttet jeg ut bollene med vannbakkelse – og tro du meg –de ble skikkelig luftige og gode. Jeg fylte dem med bringebærsyltetøy, vaniljekrem og litt pisket krem. Anbefales!

Vannbakkels
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 60 min | Middels |
Ingredienser
3 ss | Smør |
2 dl | Vann |
2 dl | Hvetemel |
3 | Egg (store) |
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 |
Kok opp smør og vann |
Rør hvetemelet godt inn i vannet |
Ta kjelen av plata og eggene arbeides godt inn, ett om gangen |
Sprøytes ut på bakepapirkledd stekeplate |
Stekes i 40 minutter (ikke åpne ovnsdøra) |
Avkjøles på rist |
Fylles med syltetøy, krem og eventuelt vaniljekrem |
