Hvorfor ikke diske opp med saltkjøtt og kålrotstappe, i morgen?

I morgen 5 mars 2019 er det Feitetirsdag. Vanligvis bruker vi å spise saltkjøtt, pølse, bacon og kålrotstappe denne dagen. Det har vi gjort så lenge jeg kan huske. I barndommen var feitetirsdag en “festdag” i hverdagen, og jeg gledde meg til den i mange dager – iallefall virket det om mange dager. For vi kjøpte alltid fastelavnsris, som vi satte på flere fjær og lagde fastelavnsboller på fastelavnssøndagen. Da, ja da bare visste jeg at det snart ble saltkjøtt og kålrotstappe. Vi spiste alltid verdens beste middag på feitetirsdagen; med ja nettopp, saltkjøtt og stappe! (min oppskrift på kålrotstappe finner du her)

Etter at jeg ble voksen, og fikk egne barn har vi selvfølgelig opprettholdt denne tradisjonen, men vi har lagt til potetball! Potetball,
raspeball, ball, kumle – ja, kjært barn har mange navn. Det er ikke vanskelig å lage ball fra grunnen av, du finner min oppskrift på potetball her.

Siden vi er i Spania, blir det nok ikke saltkjøtt og kålrotstappe på feitetirsdagen. Vi spiste det rett og slett sammen med noen gode venner – dog på en onsdag, før vi dro. Det er litt synd – tankene mine går til alle dere hjemme som koser dere med en av yndlingsrettene mine. Kos dere!

Potetball, salt kjøtt, pølse, bacon og kålrotstappe
Saltkjøtt, pølse, bacon, potetball, og kålrotstappe

Jeg må bare ærlig innrømme at på travle helt vanlige tirsdager – som jo Fetetirsdag er, hender det at bruker jeg rett og slett Toro Raspeball. Ja, da er det innrømmet! (men jeg kan ikke unnlate å si at de hjemmelagde er bedre) – så prøv gjerne oppskriften min på potetball  og på kålrotstappe (kålrabistappe).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s