(For å hoppe over historien og gå rett til oppskriften; Trykk HER)
Da jeg var lita elsket jeg første april – det var dagen hvor det faktisk var lov å lure de voksne- Overraskende nok var det også den dagen i året de voksne var lettest å lure! Jeg har opplevd mange aprilspøker opp gjennom årene, noen minneverdige, andre ikke. Den aprilspøken jeg kanskje husker best av alle, er en som ikke en gang var min det året. Dette skjedde da jeg var sånn 8,9,10 år. Slik var det: Jeg hadde en hund, som het Røffe. Røffe fikk valper hver eneste 1. april.
Vi brukte å ringe til farmor, og fortelle at nå hadde Røffe fått valper og hun kunne få en. Overraskelsen hennes var like stor hver eneste gang. Uansett, dette året var min lillesøster gammel nok til at det var hun som fikk ringe og fortelle at nå hadde hunden nedkommet med valper og farmor kunne få en. Farmor ble, som vanlig, overrasket. Men denne gangen tok det omtrent 10 minutter så var hun og farfar på døra og ville se valpene. Lillesøsteren min fniste og lo sånn at hun nesten tisset på seg. Farmor hilste på oss alle, hengte fra seg kåpa og hatten – så bøyde hun seg ned mot lillesøsteren min og spurte: «Hvor er valpene da? – Jeg har så lyst til å se dem!». Siden søsteren min ikke fikk frem ett ord, for hun var helt rød i fjeset av tilbaketrengt latter, var det mamma som svarte: «De er på arbeidsrommet». (Det ville jo ha vært det naturlige, siden hundekurva var der). Farmor strente målbevisst mot arbeidsrommet, åpnet døra forsiktig på gløtt og utbrøt: «Åh nei! Så søte de er! Hvor mange er det 1 -2 -3 -5, er det fem? Kan jeg få den med hvite poter?» Lillesøsteren min albuet seg fram, og ropte: «Få se!»
Det var den beste aprilspøken noen gang!
Wok med spinat og sopp på kjøttfri mandag

Denne retten er enkel og kjapp og lage. Den er mild på smak, så den passer godt for barn og de som ikke er spesielt glad i sterk mat. Ønsker du den sterkere er det bare å tilsette chiliolje.
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 500 g | Eggenudler |
| 3 ss | Olje (nøytral) |
| 1 | Løk (tynne skiver) |
| 2-3 | Gulrøtter (i staver) |
| 400 g | Sjampinjonger (i ¼ -deler) |
| 250 g | Spinat |
| 125 g | Bønnespirer |
| 100 g | Purreløk (i staver) |
| 4 ss | Soyasaus (mørk) |
| 1 ts | Sukker (brunt) |
| ½ ss | Sesamolje |
| 1 ss | Chiliolje (valgfritt) |
Slik gjør du:
| 1 Kutt opp grønnsakene |
| 2 Kok nudlene etter anvisning på pakken, sil av vannet og avkjøl under rennende vann |
| 3 Tilsett 2 ss olje i en varm Wok |
| 4 Tilsett gulrøtter og løk og stek dem i (ca.) 1 min. |
| 5 Tilsett soppen og purren og stek i ytterligere (ca. )1 min. |
| 6 Tilsett 1 ss olje, nudler, spinat og bønnespirer |
| 7 Tilsett soyasaus, sukker og sesamolje |
| 8 Stek til nudlene har blitt varme |
Husk å røre mens du steker!

