Ravioli med spinat og ricotta er en kjempegod pasta rett. Denne gangen har jeg laget en åpen versjon som er dekorativ og flott på tallerkenen. Denne retten passer flott til kjøttfri mandag, men server den da sammen med en grønnsalat og kanskje litt focaccia (oppskrift på focaccia trykk her) . Åpen ravioli med spinat og ricotta kan også med fordel serveres som en forrett – da holder det lenge med to ravioli pr porsjon. Den er dekorativ i tillegg til at den smaker godt.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Middels |
Ingredienser:
| 2 ss | Smør |
| 1 | Løk (liten, finhakket) |
| 100 g | Spinat (fersk) |
| 250 g | Ricotta |
| Salt, pepper | |
| ½ porsjon | Pasta, (oppskrift , TRYKK HER) |
| 100 g | Spinat (tint) |
| 2 dl | Grønnsakkraft (eller buljong) |
| 2 ss | Fløte |
Slik gjør du:
| 1 Lag pastadeigen, og la den hvile |
| 2 Hakk løken og skyll spinaten |
| 3 Smelt smør i en stekepanne |
| 4 Tilsett løken |
| 5 La den surre på lav varme til den er mør – ca. 5 minutter (rør) |
| 6 Tilsett spinatbladene – La det surre sammen med løken (4 min) |
| 7 Trekk panna av plata og avkjøl |
| 8 Kjør blandingen i en foodprosessor |
| 9 Bland spinat og Ricotta – smak til med salt og pepper |
| 10 Kjevle ut pastadeigen – skjær firkanter ca 6 x 6 cm – kok dem i saltet vann – La dem renne av |
| 11 Sett stekeovnen på 180 grader |
| 12 Legg bakepapir på en stekeplate |
| 13 Legg halvparten av pastabitene på plata |
| 14 Legg ca 1 ss fyll på hver pastabit |
| 15 Legg resten av bitene over |
| 16 Dekk over med et fuktig kjøkkenhåndkle |
| 17 Lag spinat sausen: – Kjør den tinte spinaten i foodprosessoren – Ha spinaten i en kasserolle sammen med kraften – Varm opp – Tilsett 2 ss fløte – Smak til med salt og pepper – Trekk kasserollen av platen |
| 18 Sett raviolien i ovnen (5 min.) |
| 19 Legg 2-5 ravioli på hver tallerken – Topp med spinatsaus |




