Kjøttfrimandag: Ravioli med spinat og ricotta

Ravioli med spinat og ricotta er en kjempegod pasta rett. Denne gangen har jeg laget en åpen versjon som er dekorativ og flott på tallerkenen. Denne retten passer flott til kjøttfri mandag, men server den da sammen med en grønnsalat og kanskje litt focaccia (oppskrift på focaccia trykk her) . Åpen ravioli med spinat og ricotta kan også med fordel serveres som en forrett – da holder det lenge med to ravioli pr porsjon. Den er dekorativ i tillegg til at den smaker godt.

Åpen ravioli med spinat og ricotta Ingredienser  2 ss	Smør  1	Løk (liten, finhakket) 100 g	Spinat (fersk) 250 g	Ricotta 	Salt, pepper 	 ½  porsjon	Pasta  100 g	Spinat (tint) 2 dl	Grønnsakkraft  2 ss	Fløte
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4   Middels

Ingredienser:

2 ss Smør
1 Løk (liten, finhakket)
100 g Spinat (fersk)
250 g Ricotta
  Salt, pepper
   
½  porsjon Pasta, (oppskrift , TRYKK HER)
100 g Spinat (tint)
2 dl Grønnsakkraft (eller buljong)
2 ss Fløte

Slik gjør du:

1 Lag pastadeigen, og la den hvile
2 Hakk løken og skyll spinaten
3 Smelt smør i en stekepanne
4 Tilsett løken
5 La den surre på lav varme til den er mør
– ca. 5 minutter (rør)
6 Tilsett spinatbladene
– La det surre sammen med løken (4 min)
7 Trekk panna av plata og avkjøl
8 Kjør blandingen i en foodprosessor
9 Bland spinat og Ricotta
– smak til med salt og pepper
10 Kjevle ut pastadeigen
– skjær firkanter ca 6 x 6 cm
– kok dem i saltet vann
– La dem renne av
11 Sett stekeovnen på 180 grader
12 Legg bakepapir på en stekeplate
13 Legg halvparten av pastabitene på plata
14 Legg ca 1 ss fyll på hver pastabit
15 Legg resten av bitene over
16 Dekk over med et fuktig kjøkkenhåndkle
17 Lag spinat sausen:
– Kjør den tinte spinaten i foodprosessoren
– Ha spinaten i en kasserolle sammen med kraften
– Varm opp –
Tilsett 2 ss fløte
– Smak til med salt og pepper
– Trekk kasserollen av platen
18 Sett raviolien i ovnen (5 min.)
19 Legg 2-5 ravioli på hver tallerken
– Topp med spinatsaus
Åpen ravioli med spinat og ricotta Ingredienser 2 ss Smør 1 Løk (liten, finhakket) 100 g Spinat (fersk) 250 g Ricotta Salt, pepper ½ porsjon Pasta 100 g Spinat (tint) 2 dl Grønnsakkraft 2 ss Fløte
Åpen ravioli med spinat og ricotta Ingredienser 2 ss Smør 1 Løk (liten, finhakket) 100 g Spinat (fersk) 250 g Ricotta Salt, pepper ½ porsjon Pasta 100 g Spinat (tint) 2 dl Grønnsakkraft 2 ss Fløte



Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s