Oppussing av gjesterom og Burgertema – Krydrede potetbåter

Det er skikkelig deilig med ferietid, og i år er det oppussing av sommerhus som står på ferieplanene. Så langt denne uka har vi – bestemt oss for farge på gjesterommet og malt ferdig taket og skapene. Ja ikke utvendig da – bare innvendig. Det er utrolig hvor mye friskere det ser ut, bare med noen (les: fire) strøk med hvit maling. Jeg begynte med tak maling inne i skapene, men det ble veldig matt, så jeg måtte male et strøk med halvblank hvitmaling som siste strøk, og det utgjorde stor forskjell. ja, det utgjorde faktisk så stor forskjell at jeg malte et ekstra strøk med hvit halvblank maling i skapet på soverommet vårt også. I tillegg, er vi nesten ferdig med å legge plater på veggene. Så, nå skal jeg gå i gang med å male dem. kanskje jeg rekker to strøk i dag . Malingen er overmalbar etter seks timer. Så vi får se hva vi rekker.

For å hoppe rett til oppskriften på Krydrede Potetbåter, Trykk her

… Nå gleder jeg meg til å begynne å male platene!

Krydrede potetbåter

Potetbåtene er kjempegode som Tapas, sammen med Aioli (vanlig) eller en bare med en rømmedipp. Nydelige sammen med greske kjøttboller, Aioli med bakt hvitløk og krydderbrød. Perfekt som tilbehør til Hamburger!

Krydrede potetbåter Ingredienser: 8 - 12 Poteter (vaskete) 3 ss Olje (oliven) 1 ss Paprikapulver 1 ts Salt 1 ss Provencekrydder
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 35-40 min. Enkelt

Ingredienser

8 – 12 Poteter (vaskete)
3 ss Olje (oliven)
1 ss Paprikapulver
1 ts Salt
1 ss Provencekrydder

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
2 Vask potetene godt, og
– Del dem i båter
(i 4 eller 8)
3 Kok potetbåtene i ca 8 min.
4 Bland sammen krydder, salt og olje i en bolle
5 Hell vannet av potetene, og
– Hell dem i oljeblandingen
– Rør forsiktig rundt så all båtene er dekt med krydder og olje
– Hell potetbåtene i ei ildfast form
6 Stekes i 20-25 minutter, til de er gylden
7 Serveres varme
Krydrede potetbåter Ingredienser: 8 - 12 Poteter (vaskete) 3 ss Olje (oliven) 1 ss Paprikapulver 1 ts Salt 1 ss Provencekrydder
God som tilbehør til hamburger, tapas med med

Smaker godt sammen:

Leave a comment