Bakte søtpoteter med Marshmallow- og Pekantopping på kjøttfrimandag eller til Thanksgiving

Bakte søtpoteter med Marshmallow- og Pekantopping, er mine barns Thankgivingfavoritt. Siden de bare får det en gang i året, er det alltid mas om at jeg må lage så mye at det blir rester, som de kan ha med til lunsj (og gjerne spise til middag og kvelds) dagen etter også.

Bakte søtpoteter med Marshmallow- og Pekantopping Ingredienser 6 Søtpoteter (store) 170 g Smør (usaltet og romtemperert) 150g Sukker (lysebrunt) 100 g Hvetemel ¼ ts Kanel ¼ ts Salt 2 ½ dl Pecannøtter (ristete) 2 ½ dl Marshmallows (miniatyr)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
6-12   Enkel

Ingredienser:

6 Søtpoteter (store)
170 g Smør (usaltet og romtemperert)
150g Sukker (lysebrunt)
100 g Hvetemel
¼ ts Kanel
¼ ts Salt
2 ½ dl Pecannøtter (ristete)
2 ½ dl Marshmallows (miniatyr)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Legg bakepapir på et stekebrett
– Rist pekannøttene
2. Vask søtpotetene godt,
– Stikk i søtpotetene med en gaffel, og
– Legg dem legg dem på stekebrettet
Bakte søtpoteter med Marshmallow- og Pekantopping Ingredienser 6 Søtpoteter (store) 170 g Smør (usaltet og romtemperert) 150g Sukker (lysebrunt) 100 g Hvetemel ¼ ts Kanel ¼ ts Salt 2 ½ dl Pecannøtter (ristete) 2 ½ dl Marshmallows (miniatyr)
3 Sett dem i ovnen, og
– La dem bake i ca.45 min. ++
Til de er myke, og en kniv går lett inn
4. Lag topping:
– Bland smør, brunt sukker og mel sammen til «store smuler».
– Bland inn kanel, salt, pekannøtter og marshmallows
5. Skjær søtpotetene i lengderetningen nedover midten, og
– Skyv endene mot midten slik at den åpner seg
– Fyll potetene sjenerøst med topping,og –
Sett dem tilbake i ovnen
Bakte søtpoteter med Marshmallow- og Pekantopping Ingredienser 6 Søtpoteter (store) 170 g Smør (usaltet og romtemperert) 150g Sukker (lysebrunt) 100 g Hvetemel ¼ ts Kanel ¼ ts Salt 2 ½ dl Pecannøtter (ristete) 2 ½ dl Marshmallows (miniatyr)
Dette er alt for mye topping ! Bruk mindre.
6 Bakes i ytterligere 20 minutter, eller
til toppingen er boblet og brunt
Bakte søtpoteter med Marshmallow- og Pekantopping Ingredienser 6 Søtpoteter (store) 170 g Smør (usaltet og romtemperert) 150g Sukker (lysebrunt) 100 g Hvetemel ¼ ts Kanel ¼ ts Salt 2 ½ dl Pecannøtter (ristete) 2 ½ dl Marshmallows (miniatyr)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s