Bakte søtpoteter med Marshmallow- og Pekantopping, er mine barns Thankgivingfavoritt. Siden de bare får det en gang i året, er det alltid mas om at jeg må lage så mye at det blir rester, som de kan ha med til lunsj (og gjerne spise til middag og kvelds) dagen etter også.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-12 | Enkel |
Ingredienser:
6 | Søtpoteter (store) |
170 g | Smør (usaltet og romtemperert) |
150g | Sukker (lysebrunt) |
100 g | Hvetemel |
¼ ts | Kanel |
¼ ts | Salt |
2 ½ dl | Pecannøtter (ristete) |
2 ½ dl | Marshmallows (miniatyr) |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir på et stekebrett – Rist pekannøttene |
2. Vask søtpotetene godt, – Stikk i søtpotetene med en gaffel, og – Legg dem legg dem på stekebrettet |

3 Sett dem i ovnen, og – La dem bake i ca.45 min. ++ Til de er myke, og en kniv går lett inn |
4. Lag topping: – Bland smør, brunt sukker og mel sammen til «store smuler». – Bland inn kanel, salt, pekannøtter og marshmallows |
5. Skjær søtpotetene i lengderetningen nedover midten, og – Skyv endene mot midten slik at den åpner seg – Fyll potetene sjenerøst med topping,og – Sett dem tilbake i ovnen |

6 Bakes i ytterligere 20 minutter, eller til toppingen er boblet og brunt |
