Nå begynner jeg faktisk å bli litt lei av denne vinteren! Det er jo ikke samme vær en eneste dag: Først snør det, så regner det, så snør det, så regner det ….. Kanskje jeg skal gjøre som han som det var så kaldt at han stilte seg inn til et hjørne, for der var det 90 grader – Men det kan vel kanskje bli litt i det meste laget. – Derfor blir det nok sjokolademuffins isteden.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad: |
12 | 25 | Enkel |
Ingredienser:
1½ dl | Sukker |
100 g | Smør /margarin (smeltet) |
2 | Egg |
2½ dl | Hvetemel |
1 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
1 ss | Kakaopulver |
1 dl | Melk |
Topping:
100 g | Smør |
200 g | Melis |
2 ss | Vann (kokende) |
25 g | Kakaopulver |
2 ts | Vaniljeekstrakt |
2 dråper | Søvneliksir (valgfritt) |

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200°C |
Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min |
Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg |
Ha i resten av ingrediensene |
Deigen fordeles i 12 muffinsformer |
Stekes i ca, 15 min. |
Avkjøles på rist |
Lag toppingen: |
Rør smøret mykt |
Sikt i melisen, og |
Rør til toppingen blir glatt og kremete |
I en liten kopp: Rør sammen kakaopulver og kokende vann til det blir en seig masse |
Bland det inn i toppingen |
Tilsett vaniljeekstrakt |
Pisk til blandingen blir myk og luftig |

Denne toppingen er fast og fin, den er lett å jobbe med, og holder fasongen. Ulempen er at den smaker litt smør.