Sjokolademuffins til trøst

Nå begynner jeg faktisk å bli litt lei av denne vinteren! Det er jo ikke samme vær en eneste dag: Først snør det, så regner det, så snør det, så regner det ….. Kanskje jeg skal gjøre som han som det var så kaldt at han stilte seg inn til et hjørne, for der var det 90 grader – Men det kan vel kanskje bli litt i det meste laget. – Derfor blir det nok sjokolademuffins isteden.

Sjokolademuffins til den internasjonale søvndagen

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad:
12 25 Enkel

Ingredienser:

1½ dl Sukker 
100 g Smør /margarin (smeltet)
2 Egg
2½ dl Hvetemel
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljesukker
1 ss Kakaopulver
1 dl Melk

Topping:

100 g  Smør
200 g Melis
2 ss Vann (kokende)
25 g Kakaopulver
2 ts Vaniljeekstrakt
2 dråperSøvneliksir (valgfritt)
sjokolademuffins med topping og rosa kuler
Sjokolademuffins med kaffe for å feire den internasjonale søvndagen

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200°C
Ha sukkeret i en bolle, hell over smeltet smør, røres noen min
Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg
Ha i resten av ingrediensene
Deigen fordeles i 12 muffinsformer
Stekes i ca, 15 min.
Avkjøles på rist
 
Lag toppingen:
Rør smøret mykt
Sikt i melisen, og
Rør til toppingen blir glatt og kremete
I en liten kopp:
Rør sammen kakaopulver og kokende vann til det blir en seig masse
Bland det inn i toppingen
Tilsett vaniljeekstrakt
Pisk til blandingen blir myk og luftig
Fire sjokolademuffins på et fat

Denne toppingen er fast og fin, den er lett å jobbe med, og holder fasongen. Ulempen er at den smaker litt smør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s