Finnbiff til samenes nasjonaldag – eller samefolkets dag

Lihkku beivviin – Gratulerer med dagen!

I dag 6 februar er det samefolkets nasjonaldag, og jeg markerer dagen med å lage Finnbiff til middag. Finnbiff er norsk tradisjonsmat, og utrolig godt. Nå er det ulike oppfatninger om finnbiff er en matrett, eller om det er kjøttet som det refereres til. I iallefall jeg er oppvokst med at finnbiff er navnet på denne matretten, mens Reinsdyrskav er navnet på de små, løvtynne og delikate skivene med kjøtt. Utrolig godt sammen med Potetmos (- for oppskrift, trykk HER).

Finnbiff Ingredienser: 200 g Bacon 300 g Sjampinjong (eller annen sopp) 4 ss Smør 400 g Reinsdyrskav 1 dl Vann 1 bx Rømme (3 dl) 3 skiver Brun ost Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430-40 minEnkel

Ingredienser:

200 gBacon
300 gSjampinjong (eller annen sopp)
4 ssSmør
400 gReinsdyrskav
1 dlVann
1 bxRømme (3 dl)
3 skiverBrun ost
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Rens soppen,
– Skjær den i skiver,
– Stek soppen, og
– Tilsett litt smør mot slutten av stekingen
– Ha soppen over i en kasserolle
2 Ta reinsdyrskav ut av fryseren, og
– La det ligge på kjøkkenbenken
3 Del baconet i biter, og
– Stek det gylden i litt smør
– Ha det over i kasserollen,
4 Ha litt smør i stekepanna, og
– Ha i ca. 1/3 av reinskavet
– Stek det til det begynner å få farge
– Ha det over i kasserollen,
– Gjenta prosessen til alt er stekt

5 Tilsett vann, kok opp og senk varmen
– La det småkoke i ca. 10 min.
6 Tilsett rømme, melk, ost,
– La det trekke i ca. 5 min.
– Smak til med salt og pepper
7 Serveres med Potetmos (- for oppskrift, trykk HER), tyttebær og grønnsaker
Finnbiff Ingredienser: 200 g Bacon 300 g Sjampinjong (eller annen sopp) 4 ss Smør 400 g Reinsdyrskav 1 dl Vann 1 bx Rømme (3 dl) 3 skiver Brun ost Salt og pepper

Tilbehør:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s