Patatas bravas er absolutt nødvendig når man spiser tapas. Den stekte poteten kombinert med den sterke sausen – det er digg det!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 – 8 | Enkel |
Ingredienser:
| I kg | Poteter |
| Olje (oliven) | |
| Salt |
Salsa brava (Barva saus):
| 4 ss | Olje (Oliven) |
| 5 fedd | Hvitløk |
| 1 ss | Hvetemel |
| 1 ss | Paprika |
| 1 | Paprika |
| 2 ½ dl | Kylling buljong |
| 1 bx | Tomater (hermetiske, hakkete) |
| Salt |
Slik gjør du:
| 1 Lag sausen: – Rens og press hvitløken – Varm oljen i en stekepanne (middel varme) – Tilsett melet når de begynner å bli brune – Rør godt – Tilsett paprika og bland godt – Tilsett buljong og tomater, og – Fortsett å røre til sausen tykner, og – La den småkoke i 3-5 min. |
| 2 Lag potetene: – Skrell og vask potetene, og – Skjær dem i biter – Varm oljen i en stekepanne på middels varme – Tilsett potetene – Når potetene er myke, øk temperaturen og stek dem brune |
| 3 Hell potetene over på kjøkkenpapir og – La dem renne godt av |
| 4 Ha potetene over på et serveringsfat – Ha sausen på toppen av potetene |
| Serveres rykende varme sammen med en kald øl |

