Siden vi har spist spansk mat hele uka, passet det godt med Flan til fredagskosen. Flan er en spansk karamellpudding, som smaker friskt av appelsin og er skikkelig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
5 dl | H-melk |
½ | Appelsin (skall og saft) |
1 ts | Vaniljesukker |
175 g | Sukker |
Smør (til formen) | |
3 | Egg |
2 | Eggeplommer |
Slik gjør du:
1 Ha melken i en kasserolle – Tilsett appelsinskall – Kok opp, – Slå av plata – Rør inn 100 g sukker, og – La det stå i min. 30 min. |
2 Sett ovnen på 140 grader Ta frem ildfaste porsjonsformer ca 1- 1 ½ dl |
3 Ha 75 g sukker i en annen kasserolle – Tilsett 4 ss vann – Rør til sukkeret er oppløst – La det koke til karamellen er blitt gylden NB! Ikke rør – Ta kasserollen av varmen, og – Ha i appelsinsaft Så den slutter å koke |
4 Hell i karamellen i suffleformen og Fordel den jevnt utover bunnen |
5 Pisk sammen eggene og eggeplommene – Varm melken forsiktig opp, og – Pisk den varme melken forsiktig i eggene – Sil blandingen ned i porsjonsformene |
6 Sett formene i en langpanne – Hell kokende vann i langpannen |
7 Sett alt i den varme ovnen, og – La det steke i 15-20 min. Til Flanen har satt seg |
8 La Flanen stå i kjøleskapet natta over |
9 Løsne kantene med en kniv e.l, og – Hvelv puddingen på et rundt fat (med kanter) |
