Fredagskos med Flan

Siden vi har spist spansk mat hele uka, passet det godt med Flan til fredagskosen. Flan er en spansk karamellpudding, som smaker friskt av appelsin og er skikkelig godt.

Flan – Spansk karamellpudding Ingredienser: 5 dl H-melk ½ Appelsin (skall og saft) 1 ts Vaniljesukker 175 g Sukker Smør (til formen) 3 Egg 2 Eggeplommer https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
61 timeEnkel

Ingredienser:

5 dlH-melk
½Appelsin (skall og saft)
1 tsVaniljesukker
175 gSukker
 Smør (til formen)
3Egg
2Eggeplommer

Slik gjør du:

1 Ha melken i en kasserolle
– Tilsett appelsinskall
– Kok opp,
– Slå av plata
– Rør inn 100 g sukker, og
– La det stå i min. 30 min.
2 Sett ovnen på 140 grader
Ta frem ildfaste porsjonsformer ca 1- 1 ½ dl
3 Ha 75 g sukker i en annen kasserolle
– Tilsett 4 ss vann
– Rør til sukkeret er oppløst
– La det koke til karamellen er blitt gylden
NB! Ikke rør
– Ta kasserollen av varmen, og
– Ha i appelsinsaft
Så den slutter å koke
4 Hell i karamellen i suffleformen og
Fordel den jevnt utover bunnen
5 Pisk sammen eggene og eggeplommene
– Varm melken forsiktig opp, og
– Pisk den varme melken forsiktig i eggene
– Sil blandingen ned i porsjonsformene
6 Sett formene i en langpanne
– Hell kokende vann i langpannen
7 Sett alt i den varme ovnen, og
– La det steke i 15-20 min.
Til Flanen har satt seg
8 La Flanen stå i kjøleskapet natta over
9 Løsne kantene med en kniv e.l, og
– Hvelv puddingen på et rundt fat (med kanter)

Flan – Spansk karamellpudding Ingredienser: 5 dl H-melk ½ Appelsin (skall og saft) 1 ts Vaniljesukker 175 g Sukker Smør (til formen) 3 Egg 2 Eggeplommer https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s