Tapasfavoritt – Stekt svinekjøtt på hjertesalat

Stekt svinekjøtt på hjertesalat, er en velsmakende rett som smaker kjempegodt gjerne sammen med brød og aioli,

Stekt svinekjøtt på hjertesalat Ingredienser: 1 kg Svinenakke Salt, pepper 2 fedd Hvitløk (i skallet sitt) 1 glass Piquillos, (små spanke paprikaer) 1 Hjertesalat (finstrimlet) ½ Sitron (saft) Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-62 timerenkel

Ingredienser:

1 kgSvinenakke
 Salt, pepper
2 feddHvitløk (i skallet sitt)
2Paprika (røde, grillete) eller
1 glass Piquillos, (små spanske paprikaer)
1Hjertesalat (finstrimlet)
½Sitron (saft)
 Olivenolje

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 150 grader
2 Gni svinenakken inn med salt og pepper
– Legg den i en ildfastform, sammen med hvitløksfeddene
3 Sett den i ovnen, og
– Stek i ca 90 min.
Eller til en kjernetemperatur på 70 grader
4 Ta kjøtt ut av ovnen og
– La det hvile i ca 15 min.
5 Sett stekeovnen på grill og max varme
6 Del paprikaene i 2, og
– Fjern hinner og frø
– Grill paprikaene med skinnsiden opp
Ca. 5 – 6 cm fra varmekilden
Til skallet er forkullet
– Ta paprikaene ut av ovnen, og
Legg dem i en plastpose,
– La dem ligge i ca. 15 min.
– Gni eller skrell deretter av skallet, og
– Skjær paprikaene i strimler
A ELLER
– Renn av Piquillosene, og
– Stek dem
7 Skjær kjøttet i mindre strimler, og
– Stek det kort på høy varme, så det blir en stekeskorpe
8 Skjær hjertesalaten i fine strimler, og
9 Legg hjertesalat på et serveringsfat,
– Legg over kjøttstimlene og paprikaene/Piquillosene
– Drypp over olivenolje og presset sitronsaft
9 Serveres med brød og aioli

Stekt svinekjøtt på hjertesalat Ingredienser: 1 kg Svinenakke Salt, pepper 2 fedd Hvitløk (i skallet sitt) 1 glass Piquillos, (små spanke paprikaer) 1 Hjertesalat (finstrimlet) ½ Sitron (saft) Olivenolje https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s