Stekt svinekjøtt på hjertesalat, er en velsmakende rett som smaker kjempegodt gjerne sammen med brød og aioli,

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 2 timer | enkel |
Ingredienser:
1 kg | Svinenakke |
Salt, pepper | |
2 fedd | Hvitløk (i skallet sitt) |
2 | Paprika (røde, grillete) eller 1 glass Piquillos, (små spanske paprikaer) |
1 | Hjertesalat (finstrimlet) |
½ | Sitron (saft) |
Olivenolje |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 150 grader |
2 Gni svinenakken inn med salt og pepper – Legg den i en ildfastform, sammen med hvitløksfeddene |
3 Sett den i ovnen, og – Stek i ca 90 min. Eller til en kjernetemperatur på 70 grader |
4 Ta kjøtt ut av ovnen og – La det hvile i ca 15 min. |
5 Sett stekeovnen på grill og max varme |
6 Del paprikaene i 2, og – Fjern hinner og frø – Grill paprikaene med skinnsiden opp Ca. 5 – 6 cm fra varmekilden Til skallet er forkullet – Ta paprikaene ut av ovnen, og Legg dem i en plastpose, – La dem ligge i ca. 15 min. – Gni eller skrell deretter av skallet, og – Skjær paprikaene i strimler |
A ELLER – Renn av Piquillosene, og – Stek dem |
7 Skjær kjøttet i mindre strimler, og – Stek det kort på høy varme, så det blir en stekeskorpe |
8 Skjær hjertesalaten i fine strimler, og |
9 Legg hjertesalat på et serveringsfat, – Legg over kjøttstimlene og paprikaene/Piquillosene – Drypp over olivenolje og presset sitronsaft |
9 Serveres med brød og aioli |
