Dette må nok være noe av det beste av sjokolademuffins. De er mørke, saftige og ikke minst toppet med hvit sjokolade- og ostekrem, NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
24 | 45 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ½ | Kaffe (varm og sterk) |
2 ts | Vaniljesukker |
70 g | Sjokolade (mørk) |
2 | Egg (romtempererte) |
1 ¼ dl | Olje (nøytral) |
2 ½ | Fløte |
500 g | Sukker |
190 g | Hvetemel |
150 g | Kakaopulver |
1 ½ ts | Natron |
½ ts | Bakepulver |
Hvit sjokoladeostekrem topping:
400 g | Sjokolade (hvit) |
350 g | Smør (romtemperert) |
200 g | Melis |
1 pk | Philadelphiaost |
1 ss | Vaniljesukker |
1 ss | Limesaft (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader |
2 Brekk sjokoladen i små biter, og – Hell den varme kaffen over – La stå i 10-12 min |
3 Pisk eggene i ca 2 min., – Slå ned til laveste hastighet, og – Tilsett oljen,og – Visp i 30 sek. NB! Ikke lengre enn 30 sek. |
4 Rør ut sjokoladen i kaffen, og – Hell den inn i eggeblandingen, – Tilsett fløte og sukker – Visp i 2 min. |
5 Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver og natron, og – Tilsett det til sjokoladerøren |
6 Fordel røra i ca. 24 muffinsformer |
7 Stekes i ca. 20 min. |
8 Avkjøles på rist og |
9 Lag hvit sjokoladeostekrem topping: – Smelt sjokoladen over vannbad, og – Sett den til side (til avkjøling) – Visp smør og melis luftig – Rør sammen sjokoladen så den blir glatt, og – Rør den inn i smørkremen, – Rør inn osten – Smak eventuelt ti med limesaft |
10 Dekorer muffinsene med toppingen, og – Server 😊 |


