Du bare vet at det er på tide å skifte bil, når MDG foreslår å forby den bilen en kjører rundt med. Nå er det mye en kunne ha sagt om dette, men det er ikke poenget i dagens blogg-innlegg. Poenget er at nå har vi funnet ut at det begynner å bli en god rekkevidde på el-biler, en kan ha krok på dem og de er litt større og kanskje mer trafikksikre enn de aller første “plastikkbilene” som kom på markedet. Dessuten begynner bilen vår å dra på årene. Vi har tenkt på å skifte bil i flere år, men har vært usikker på hva vi skulle bytte til: bensin, bio, hybrid, el? El-bilene var litt små, med litt for lav rekkevidde etter vår mening. Så vi bestemte oss for å sitte litt på gjerde å se hvordan utviklingen gikk. Nå ser dette ut til å ha endret seg. Bilene er større, virker trafikksikre og kan ha krok. – Det er kanskje nok forandring å bytte ut dieselen, så vi tenkte å beholde merket. Derfor var vi en tur innom Mercedes forhandleren i Trondheim i går, for å se på deres EQA.

Ja, se er nok ikke det riktige ordet å bruke i denne sammenhengen. For bilen er så ny at den ikke har kommet inn butikken enda! Men vi fikk se og prøvesitte en som viss nok er ganske lik EQA-en. Prøvekjøring får vi ikke gjort før i april! Det høres lenge ut, men det er i neste måned. Og den er flott da;

Så vi tuslet hjem, med pristilbud og er ganske sikker på at vi nok kommer til å kjøpe en slik. Ja, forutsatt at vi ikke får noen overraskelser når vi skal prøvekjøre den da.
Da vi kom hjem var det på tide med middag. Vi ville feire “kjøpet”, men var litt slitne. Derfor ble det en lettvint men utrolig god middag på oss. Ovnsbakt torsk surret i bacon, servert sammen med asparges, bakte tomater og kålrotstappe – Det ble skikkelig godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | Enkel |

Ingredienser:
700 g | Torskefilet |
4 skiver | Bacon |
200 g | Cherrytomter |
Asparges |
Rotemos
1 liten | Kålerabi (ca 350 g) |
2 | Gulrøtter (ca. 100g) |
3-4 | Poteter |
1 ss | Smør |
½ dl | Melk |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Smør en ildfast form |
2 Skrell kålrot, gulrot og poteter – vask dem og – Skjær dem i mindre biter, – Kok dem helt møre |
3 Skjær torsken i porsjonsbiter, – Snurr baconskivene rundt fisken, og – Legg dem i forma – Legg opp i tomatene |

4 Sett fisken i ovnen, og – Stek i ca. 10 min. |
5 Knekk av den trevlede delen av aspargesen, – Kok opp lettsaltet vann, – Ha i aspargesen og – La dem koke i 2-3 min. – Ha Asparges rett over i iskaldt vann for rask avkjøling |
6 Når kålrot, gulrot og poteter er kokt møre, – Hell av vannet, – Tilsett melk og smør, og – Mos dem – Smak til med salt og pepper |
