Gjester til middag og det ble Svart bønnesuppe kokt på skinke- og Colakraft til forrett

På søndag hadde vi gjester, og da ville jeg selvfølgelig lage noe godt til middag. Så jeg tenkte: “Hvorfor ikke lage noe nytt? Noe jeg ikke har laget før“. Så jeg satte meg ned for å tenke, og så kom jeg på at jeg hadde sett Nigella Lawson lage noe som jeg faktisk syntes så, så godt ut at jeg hadde skrevet ned hva det var. Og Nigella Lawson er jo en av mine favoritt kokker. Da var planen i boks med to av hennes retter. Til forrett ble det Svart bønnesuppe kokt på skinke- og Colakraft. Det høres ikke så veldig godt ut, men da Nigella laget denne i TV-programmet, sa hun at det var skikkelig godt, og jeg trodde henne. Jeg gledde meg skikkelig til middag, både å lage den og spise den. Om det var godt? – Nei absolutt ikke! Det er ikke mye mat jeg IKKE liker – men denne var faktisk ikke spiselig, og det var skikkelig flaut! Hvordan det gikk med hovedretten? det får du vite i morgen!

Bønnesuppe på skinke- og Colakraft Ingredienser: 500 g Svarte bønner Cola- og skinkekraft 1 Lime (saft) 3 ts Spisskummen (malt) 3 ts Koriander (malt) Topping: Rømme Koriander (frisk, Hakket) Limebåter https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 Enkel

Ingredienser:

500 gSvarte bønner
 Cola- og skinkekraft (for oppskrift – trykk HER)
1Lime (saft)
3 tsSpisskummen (malt)
3 tsKoriander (malt)

Topping:

 Rømme
 Koriander (frisk, Hakket)
 Limebåter

Slik gjør du:

1. Kok bønnene i fosskokende vann i 10 min.
– Hell av vannet
2 Ha bønner, og kraft i en kasserolle, og
– Kok dem møre
3 Ha ca 5 ss av suppa i en foodprosessor
– Tilsett krydder og lime
– Kjør til alt er blandet (mos)
– Ha det tilbake i suppa
– Rør rundt
4 Serveres med rømme, limebåter og hakket koriander

Tilbehør:

Bønnesuppe på skinke- og Colakraft Ingredienser: 500 g Svarte bønner Cola- og skinkekraft 1 Lime (saft) 3 ts Spisskummen (malt) 3 ts Koriander (malt) Topping: Rømme Koriander (frisk, Hakket) Limebåter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s