Tilbehør til middag – maisbrød

Nystekte maisbrød er godt som tilbehør til salater, supper mm. Eller de kan spises som de er med litt smør!

Maisbrød Ingredienser: 175 g Maismel (fint, eller gul polenta) 125 g Hvetemel 40 g Sukker 1 ss Bakepulver 2 ½ dl Mel (H-melk) 1 Egg 45 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-830 minEnkel

Ingredienser:

175 gMaismel (fint, eller gul polenta)
125 gHvetemel
40 gSukker
1 ssBakepulver
2 ½ dlMel (H-melk)
1Egg
45 gSmør
  

Maisbrød Ingredienser: 175 g Maismel (fint, eller gul polenta) 125 g Hvetemel 40 g Sukker 1 ss Bakepulver 2 ½ dl Mel (H-melk) 1 Egg 45 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Smør små porsjonsformer, muffinsformer eller en firkantete form
18X18 cm, og
– Strø med polenta
Eller du kan bruke muffinsformer av papir
2 Smelt smøret og avkjøl det
– Bland i melk og egg (pisk litt)
3 Bland sammen hvetemel, maismel, sukker og bakepulver i en bolle, og
– Hell i melkeblandingen
– Rør raskt sammen
Den blir litt klumpete
– Hell deigen i de smurte formene
4 Stekes i ca 20-25 min.
(men det avhenger av hvilke former du bruker)
De er ferdige når de løsner fra kantene
5 Serveres med smør
– Passer også veldig godt som tilbehør til svart bønnesuppe

Maisbrød Ingredienser: 175 g Maismel (fint, eller gul polenta) 125 g Hvetemel 40 g Sukker 1 ss Bakepulver 2 ½ dl Mel (H-melk) 1 Egg 45 g Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s