Nystekte maisbrød er godt som tilbehør til salater, supper mm. Eller de kan spises som de er med litt smør!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
175 g | Maismel (fint, eller gul polenta) |
125 g | Hvetemel |
40 g | Sukker |
1 ss | Bakepulver |
2 ½ dl | Mel (H-melk) |
1 | Egg |
45 g | Smør |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Smør små porsjonsformer, muffinsformer eller en firkantete form 18X18 cm, og – Strø med polenta Eller du kan bruke muffinsformer av papir |
2 Smelt smøret og avkjøl det – Bland i melk og egg (pisk litt) |
3 Bland sammen hvetemel, maismel, sukker og bakepulver i en bolle, og – Hell i melkeblandingen – Rør raskt sammen Den blir litt klumpete – Hell deigen i de smurte formene |
4 Stekes i ca 20-25 min. (men det avhenger av hvilke former du bruker) De er ferdige når de løsner fra kantene |
5 Serveres med smør – Passer også veldig godt som tilbehør til svart bønnesuppe |
