Våre gode venner, Svetlana og John har leid hytte og inviterte oss på besøk. Vi koser oss med godt vær, fisking (ingen fisk- bare napp), Jacuzzi, god mat, gode samtaler og det å bare være sammen med gode venner. Hygger oss i det fine været, og kan ikke ha det bedre!
For å hoppe rett til oppskriften på «Cæsarsalat» med scampi, trykk HER


Som alltid er det masse god mat. En av rettene vi fikk i går kveld var «Cæsarsalat» ikke med stekt kylling, men med scampi. Det var skikkelig godt og anbefales på det sterkeste.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 60 min | Enkel – middels |
Ingredienser:
| 500 g | Reker/ scampi (ukokte) |
| 3 fedd | Hvitløk (knuste) |
| Urter (friske) | |
| 2 ss | Olivenolje |
| 1 ts | Sitron |
| 2 -3 hoder | Hjertesalat |
| Loff (i terninger) | |
| ½ pose | Pinjekjerner |
| 250 g | Cherrytomater |
| 50 g | Parmesan (raspet) |
| Salt, pepper |
Dressing:
| 2 | Eggeplommer (romtempererte) |
| 1ts | Sennep (dijon) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 2 | Ansjosfileter (store, hakket) |
| ½ | Sitron (saft) |
| 3 ss | Parmesan (fint raspet) |
| 2 ss | Olivenolje |
| 1 dl | Olje (nøytral) |
| Salt, kajennepepper |
Slik gjør du:
| 1 Hakk hvitløken og urtene i litt olivenolje – Legg scampiene i hvitløksmarinaden – Ha scampi og hvitløksmarinaden i en stekepanne, og – Stek til de er lys rosa |
| 2 Sett stekeovnen på 200 grader – Riv opp loffen i biter, legg dem på oljet stekebrett – Dryss over olivenolje og salt – Stek i ca 10-15 min. til gylden |
| 3 Rist pinjekjernene |
| 4 Vask salaten, og – Del den opp i biter |
| 5 Del tomatene i to |
| 6 Lag dressingen: – Ha alt unntatt oljen i en bolle – Visp alt godt sammen. – Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle – Smak til med salt og kajennepepper Alternativt: Ha alt i en smal beholder og kjør med stavmikseren |
| 7 Vend salaten i dressingen |
| 8 Anrett salaten på tallerkener : – Legg over tomater, brødkrutonger og scampi – Dryss over parmesan og pinjekjerner – Kvern eventuelt svart pepper over |
| 9 Server gjerne med focaccia eller annet godt brød (for oppskrift på forcaccia, TRYKK HER) |

