Hyttetur og «Cæsarsalat» med scampi

Våre gode venner, Svetlana og John har leid hytte og inviterte oss på besøk. Vi koser oss med godt vær, fisking (ingen fisk- bare napp), Jacuzzi, god mat, gode samtaler og det å bare være sammen med gode venner. Hygger oss i det fine været, og kan ikke ha det bedre!

For å hoppe rett til oppskriften på «Cæsarsalat» med scampi, trykk HER

(store) Gjølgavatnet Ørland Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble

(store) Gjølgavatnet Ørland Trøndelag Norge https://heidisboble.no/ @heidisboble

Som alltid er det masse god mat. En av rettene vi fikk i går kveld var «Cæsarsalat» ikke med stekt kylling, men med scampi. Det var skikkelig godt og anbefales på det sterkeste.

Cæsarsalat med scampi Ingredienser: 500 g Reker/ scampi (ukokte) 3 fedd Hvitløk (knuste) Urter (friske) 2 ss Olivenolje 1 ts Sitron 2 -3 hoder Hjertesalat Loff (i terninger) ½ pose Pinjekjerner 250 g Cherrytomater 50 g Parmesan (raspet) Salt, pepper Dressing: 2 Eggeplommer (romtempererte) 1ts Sennep (dijon) 2 fedd Hvitløk 2 Ansjosfileter (store, hakket) ½ Sitron (saft) 3 ss Parmesan (fint raspet) 2 ss Olivenolje 1 dl Olje (nøytral) Salt, kajennepepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
Cæsarsalat med svinefilet.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4-6   60 min Enkel – middels

Ingredienser:

500 g Reker/ scampi (ukokte)
3 fedd Hvitløk (knuste)
  Urter (friske)
2 ss Olivenolje
1 ts Sitron
2 -3 hoder Hjertesalat
Loff (i terninger)
½  pose Pinjekjerner
250 g Cherrytomater
50 g Parmesan (raspet)
  Salt, pepper

Dressing:

2 Eggeplommer (romtempererte)
1ts Sennep (dijon)
2 fedd Hvitløk
2 Ansjosfileter (store, hakket)
½ Sitron (saft)
3 ss Parmesan (fint raspet)
2 ss Olivenolje
1 dl Olje (nøytral)
  Salt, kajennepepper

Slik gjør du:

1 Hakk hvitløken og urtene i litt olivenolje
– Legg scampiene i hvitløksmarinaden
– Ha scampi og hvitløksmarinaden i en stekepanne, og
– Stek til de er lys rosa
2 Sett stekeovnen på 200 grader
– Riv opp loffen i biter, legg dem på oljet stekebrett
– Dryss over olivenolje og salt
– Stek i ca 10-15 min. til gylden
3 Rist pinjekjernene
4 Vask salaten, og
– Del den opp i biter
5 Del tomatene i to
6 Lag dressingen:
– Ha alt unntatt oljen i en bolle
– Visp alt godt sammen.
– Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle
– Smak til med salt og kajennepepper
Alternativt:
Ha alt i en smal beholder og kjør med stavmikseren
7 Vend salaten i dressingen
8 Anrett salaten på tallerkener :
– Legg over tomater, brødkrutonger og scampi
– Dryss over parmesan og pinjekjerner
– Kvern eventuelt svart pepper over
9 Server gjerne med focaccia eller annet godt brød
(for oppskrift på forcaccia, TRYKK HER)
Cæsarsalat med scampi Ingredienser: 500 g Reker/ scampi (ukokte) 3 fedd Hvitløk (knuste) Urter (friske) 2 ss Olivenolje 1 ts Sitron 2 -3 hoder Hjertesalat Loff (i terninger) ½ pose Pinjekjerner 250 g Cherrytomater 50 g Parmesan (raspet) Salt, pepper Dressing: 2 Eggeplommer (romtempererte) 1ts Sennep (dijon) 2 fedd Hvitløk 2 Ansjosfileter (store, hakket) ½ Sitron (saft) 3 ss Parmesan (fint raspet) 2 ss Olivenolje 1 dl Olje (nøytral) Salt, kajennepepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
” Cæsarsalat” med scampi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s