Våre gode venner, Svetlana og John har leid hytte og inviterte oss på besøk. Vi koser oss med godt vær, fisking (ingen fisk- bare napp), Jacuzzi, god mat, gode samtaler og det å bare være sammen med gode venner. Hygger oss i det fine været, og kan ikke ha det bedre!
For å hoppe rett til oppskriften på «Cæsarsalat» med scampi, trykk HER


Som alltid er det masse god mat. En av rettene vi fikk i går kveld var «Cæsarsalat» ikke med stekt kylling, men med scampi. Det var skikkelig godt og anbefales på det sterkeste.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 60 min | Enkel – middels |
Ingredienser:
500 g | Reker/ scampi (ukokte) |
3 fedd | Hvitløk (knuste) |
Urter (friske) | |
2 ss | Olivenolje |
1 ts | Sitron |
2 -3 hoder | Hjertesalat |
Loff (i terninger) | |
½ pose | Pinjekjerner |
250 g | Cherrytomater |
50 g | Parmesan (raspet) |
Salt, pepper |
Dressing:
2 | Eggeplommer (romtempererte) |
1ts | Sennep (dijon) |
2 fedd | Hvitløk |
2 | Ansjosfileter (store, hakket) |
½ | Sitron (saft) |
3 ss | Parmesan (fint raspet) |
2 ss | Olivenolje |
1 dl | Olje (nøytral) |
Salt, kajennepepper |
Slik gjør du:
1 Hakk hvitløken og urtene i litt olivenolje – Legg scampiene i hvitløksmarinaden – Ha scampi og hvitløksmarinaden i en stekepanne, og – Stek til de er lys rosa |
2 Sett stekeovnen på 200 grader – Riv opp loffen i biter, legg dem på oljet stekebrett – Dryss over olivenolje og salt – Stek i ca 10-15 min. til gylden |
3 Rist pinjekjernene |
4 Vask salaten, og – Del den opp i biter |
5 Del tomatene i to |
6 Lag dressingen: – Ha alt unntatt oljen i en bolle – Visp alt godt sammen. – Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle – Smak til med salt og kajennepepper Alternativt: Ha alt i en smal beholder og kjør med stavmikseren |
7 Vend salaten i dressingen |
8 Anrett salaten på tallerkener : – Legg over tomater, brødkrutonger og scampi – Dryss over parmesan og pinjekjerner – Kvern eventuelt svart pepper over |
9 Server gjerne med focaccia eller annet godt brød (for oppskrift på forcaccia, TRYKK HER) |
