Pasta med spekeskinke (eller pasta prosciutto crudo e panna) passer for eksempel godt å lage når man har rester av spekeskinke som man gjerne vil finne en anvendelse for. Pastaretten er mye bedre enn det beskjedene navnet skulle tilsi, derfor er det ingen grunn til å la være å lage den selv om man ikke har rester og må kjøpe mer spekeskinke, men kjøp da en pose med skalker, siden spekeskinkebitene i denne retten er ganske “tykke” – Passer godt både som en lunsjrett, forrett eller som vi nordmenn spiser pastaen; som en hovedrett.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20-30 min | Enkel |
Ingredienser:
4 skiver | Spekeskinke (ca. ¼ – ½ cm tykke) |
4 | Tomater (godt modne, fryste eller ferske) |
¼ – ½ | Purreløk |
100 g | Sjampinjong |
a3 dl | Kremfløte |
100 g | Parmesan (revet) |
Basilikumblader (friske) | |
500 g | Penne |
Slik gjør du:
1 Sett på pastavann Bruk en stor kasserolle og mye vann – Ha i salt Pastavannet skal være like salt som Middelhavet |
2 Skjær et kryss i toppen av tomatene, – Legg dem i kokende vann til skallet «slipper» Ca. 1 min. – Ta dem ut av vannet, – La dem avkjøles litt, og – Trekk skallet av – Skjær tomatene i biter |
Tips! Jeg bruker å fryse tomater jeg ikke rekker å bruke. Til oppskrifter slik som denne tar jeg dem opp, skjærer et kryss i toppen av tomatene, og legger dem i kokende vann til skallet «slipper» og trekker skallet av. (Du kan selvfølgelig også gjøre dette med ferske tomater)
3 Skjær spekeskinken i småbiter – Skjær purren i skiver og – Sjampinjongen i biter |
4 Varm 1 ss olje i en stekepanne – Tilsett spekeskinke, purre og sjampinjonger – La det surre noen minutter – Tilsett tomater, og – La det surre litt til. – Tilsett fløten og parmesanen – La det surre i noen minutter |
5 Ha pastaen i det kokende pastavannet – Kok til pastaen er al dente eller slik du liker den (mot slutten av koketiden kan du ta 2 ss med pasta vann i fløtesausen) – Renn vannet av pastaen, og – Ha den i sausen – Bland godt |
6 Serveres rykende varm |