Lunsj på Åre Bageri

ÅRE BAGERI

Årevägen 55

837 52 Åre

Sweden

30 Januar 2022

Siden svenskene endelig har åpnet grensene, så det er mulig å komme inn uten PCR-test (Corona-test), dro vi over grensa, til hytta, til ski, til skuter, til Åre, til systembolaget og ikke minst til Åre Bageri for å spise lunsj.

Åre Bageri Årevägen 55 837 52 Åre Sweden https://heidisboble.no/ @heidisboble
Åre Bageri

Denne gangen var vi tre personer som spiste lunsj på Åre bakeri. Vi startet med å bestille en Salami  & Brie macke, en Mozzarella &  Prosciutto macke samt en Fungi e tartifo pizza, kaffe latte og brus.

SALAMI  &  BRIE MACKAN bestod av en sureigsbaguett av rug med Salami, brie, paprika og erteskudd. Baguetten var saftig og god på smak og bagutten smake godt. Det gjorde også MOZZARELLA &  PROSCIUTTO MACKAN. Også den bestod av av en sureigsbaguett av rug, men denne var påsmurt med Mozzarella, pestoolje, prosciutto og paprika. Baguettene kostet i underkant av 100 (svenske) kroner hver. Vi gir bguettene 4 ut av 6 bobler

Vi fikk med oss baguettene og kaffen med det samme vi bestilte, men pizzaen måtte vi vente på. Jeg vet ikke helt hva det er med oss og venting, men det tok faktisk nesten tre kvarter før pizzaen kom. Sultne og utålmodige som vi var spurte vi etter den to ganger. Første gang etter 25 minutter, andre gang etter 35 minutter. Begge gangene fikk vi beskjed om at den var nesten klar, så vi måtte bare sette oss å vente. Det tok nesten 45 minutter før den endelig kom. – Det synes jeg faktisk er litt for lang tid å vente på en pizza, spesielt når det ikke var særlig mange gjester der. De burde ha opplyst om ventetiden da vi bestilte, eller informert oss om eventuelle problem som hadde oppstått under veis.

FUNGI E TARTIFI PIZZA en var ganske god på smak, med masser av sopp og (litt vel mye) ost. Kanten på pizzen var sprø og god, og det var ulike typer sopp på. Men bunnen på pizzaen (under fyllet), var veldig bløtt. Det og tiden det tok før vi fikk pizzen, ødela for helhetsinntrykket av den. Vi synes ikke pizzaen var verd ventetiden og de 165 kronene vi betalte for pizzaen. Vi ender derfor opp med å gi pizzaen 2 ut av 6 bobler

Åre Bageri Årevägen 55 837 52 Åre Sweden https://heidisboble.no/ @heidisboble

Siden det tok så lang tid for å få pizzaen, hadde vi allerede spist opp baguettene før pizzen kom. I kakedisken hadde de SEMLOR, som er svenske fastelavnboller. En variant av disse var formet som en wrap, det hadde jeg aldri sett før, og bestilte en av nyskjerrighet. De andre bestile CHOKLADBSKVIER.

Åre Bageri Årevägen 55 837 52 Åre Sweden https://heidisboble.no/ @heidisboble

Semla-wrapen var god den. Den bestod av det samme som den tradisjonelle semla, nemlig søt gjærdeig (bolledeig), krem og mandelmasse. Det som var mest spennene med semlaen var formen – at de hadde tenkt utradisjonelt utenfor den rudne bolleformen. Selve semlaen var kanskje litt tørr, men så spennende at jeg bestemte meg for at denne formen vil jeg også prøve ut. Dermed får semla-wrapen 5 ut av 6 bobler.

Sjokoladebskivien falt i smak. Spesielt bland sjokoladeelskeren blant oss. Den var mektig og skikkelig god. Den ender også opp med 5 ut av 6 bobler.

Helhetlig vurdering:

Dette ble en hyggelig lunsj, til tross for den lange ventetiden. Det var ikke mange andre gjestene der, men det er hyggelige lokaler og god kaffe. Vi vurderte hele besøket til 4 ut av 6 bobler, og kommer gjerne tilbake (men da bestiller vi ikke pizza). Men vi poengterer at vi vurderer maten og bageriet/kaffeen etter hvilken type etablisement det er, og hva en faktisk kan forvente.

HvaAntall bobler
SALAMI  &  BRIE MACKAN4/6
MOZZARELLA &  PROSCIUTTO MACKA4/6
FUNGI E TARTIFI PIZZA2/6
SEMLA-WRAP5/6
CHOKLADBSKVIER.5/6
Service3/6
Pris5/6
Atmosfære4/6
Interiør- sitte komfort3/6
Utsikt1/6
Selskap6/6
HELHETSVURDERING av Åre Bageri4/6

Åre Bageri Årevägen 55 837 52 Åre Sweden https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s