Kinesisk nyttår 2022 eller 4720 – Vi går nå inn i tigerens år

I dag starter den kinesiske nyttårsfeiringen, som markerer keiser Huangdi første regjeringsår, som var for 4720 år siden. I følge en kinesisk legende var Huangdi han som utviklet måne-solkalenderen. Den kinesiske nyttårsfeiringen er vel også en vårfestival, siden kineserne kaller nyttår for 春节 (chūnjié), som faktisk betyr vårfestival.

Kinesisk nytt år - og butikkene bugner aav mye godt

Nå tar Tigeren, over for oksensår (som jeg er født i). Tigeren er et dyr som symboliseres som modig og energisk på den en siden men også impulsiv og ulydig, på den andre. Så, mine ønsker for det nye året er at vi både er modige og energiske og ikke minst impulsive og litt ulydige på samme tid – da kan det nok bli et spennende år! Uansett, ønsker jeg alle 福(fú), som betyr lykke, og feirer det kinesiske nyttåret med åtte retter for lykke.

Kinesisk nytt år - og butikkene bugner aav mye godt

Her er noen forslag til retter, for å komme til oppskriften, trykk på linken ved siden av eller under bildet

Kinesisk nytt år - månekaker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s