7-retters middag på To Rom & Kjøkken

To Rom & Kjøkken

Carl Johans gt 5, 7010 Trondheim, Norge

18. JUNI 2022

Lørdag ettermiddag ankom seks forventningsfulle personer To Rom & Kjøkken, som er lokalisert i Carl Johans gt 5, i Trondheim. Dette er tydeligvis en populær restaurant, for da vi booket bord hadde vi ønsket bord litt senere på kvelden, men restauranten var så og si fullbooket og det eneste vi kunne få var kl. 16.00. Det sier litt, når vi booket tre uker før vi skulle spise der! Populær plass!

I kommentarfeltet skrev vi at vi gjerne ville ha et litt senere tidspunkt hvis de fikk avbestillinger, og jeg ringte med jevne mellomrom for å sjekke. Sammen dag som vi skulle dit fikk vi forskjøvet måltidet med en halv time. Så siden vi hadde hørt så mye bra om denne restauranten, og det var full booket, gledet vi oss veldig og hadde skyhøye forventninger.

To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Restauranten er lokalisert i den smale Carl Johansgate, som har bygninger fra 1800-tallet. To rom og kjøkken har et hyggelig inngangsparti, som viser at det har stått her lenge. Innsiden av restauranten er fresh og hyggelig. Stilen er moderne, minimalistisk men likevel varm og trivelig.

To Rom & Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim .https://heidisboble.no/ @heidisboble

Vi hadde bestilt bord til kl. 16.30, men noen av oss ankom før tiden. Til tross for tidlig ankomst ble vi vist til bordet vårt av en hyggelig kelner. Vi fikk et hyggelig rundt bord, – som var dekt til seks personer. Vi ble spurt om vi ønsket noe å drikke mens vi ventet på resten. Siden vi nå begynner å få litt erfaring med vinpakker, holdt vi oss til vann og Farris, mens vi ventet på resten av gjengen.

To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Da vi bestilet bordet hadde vi valget mellom tre-, fem- eller syv-retters middag, eller A la carte meny. Hele bordet måtte velge den samme menyen. Så vi valgte selvfølgelig den syv-retters smaksmenyen. Skal det være, så skal det være, og vi skulle jo teste ut denne restauranten! Til maten bestilte vi Farris, 3 vinpakker, hvorav vi fikk lov til å dele den ene vinpakken i to. Vi satte stor pris på at vi fikk dele opp vinpakken.

Da alle hadde kommet, og vinen til den første retten var skjenket, fortalte servitøren oss at vi hadde bordet i 3 timer – Det samme var det opplyst om da vi bestilte bordet.

Rett 1: Økologiske tomater fra Jevnaker og mozzarella fra Vuku Gårdsmeieri, solsikkekjerner, urtesalat

Den første forretten var en variasjon over den italienske caprese salaten. Vi fikk økologiske tomater fra Jevnaker, mozzarella fra Vuku Gårdsmeieri, mild pesto, en urtesalat og ristede solsikkekjerner. Dette er kjente smaker som fungerer godt sammen. Tomatene var godt modne, saftige og smaksrike og mozzarellaen var silkemyk og god. Vi synes denne retten var en grei rett å begynne, og en grei variasjon over caprese salaten, til tros for at den egentlig ikke tilførte den klassiske retten noe vesentlig. Vi ender opp med å gi denne retten en litt tam og skuffende 3 bobler ut av 6 mulige.

3 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Økologiske tomater fra Jevnaker og mozzarella fra Vuku Gårdsmeieri solsikkekjerner, urtesalat To Rom & Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

CHÂTEAU ARGADENS BLANC, BORDEAUX 2020 To Rom & Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til den første forretten fikk vi servert en Château Argadens Bordeaux fra 2020. Dette er en tørr, fruktig, rund hvitvin, med smak av grapefrukt, eple og pære. Vinen var tørr og frisk på smak, og den skiftet karakter og ble enda bedre sammen med maten.

Vinen passet godt sammen med den første forretten og vi gav den 5 ut av 6 bobler

Rett 2: Stekt kamskjell fra Frøya, sellerikrem, kjørvelolje, kamskjellsaus, tangchips

Rett 2: Stekt kamskjell fra Frøya, sellerikrem, kjørvelolje, kamskjellsaus, tangchips To Rom & Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim .https://heidisboble.no/ @heidisboble

Som rett nummer to, fikk vi kamskjell. Det ble servert med sellerikrem, kjørvelolje, kamskjellsaus, og det hele var toppet med en meget dekorativ tangchips. Dette var en velkomponert rett, med gode smaker. Dessverre var kamskjellet til en av oss litt overstekt og gummiaktig. Men alle falt vi pladask for sausen til denne retten. En av oss skrev: “Wow, Dette smakte himmelsk. masse god smak på sausen og pureen var fyldig og god “. Tangchipsen var både dekorativ, sprø og smakte godt. Om dette ikke ble kveldens beste rett, så var den absolutt en “høydare” både for øye og for gane. Dermed kan vi ikke gjøre noe annet enn å gi denne retten 5 bobler ut av seks mulige

5 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

2021 Quinta de Soalheiro 'Granit' Alvarinho Vinho Verde, Portugal To Rom & Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Før rett nummer to fikk vi servert en 2021 Quinta de Soalheiro ‘Granit’ Alvarinho Vinho Verde, fra Portugal. Dette var en litt tyngre og syrligere vin enn den forrige. Soalheiro Granit Alvarinho som er en portugisisk tørr hvitvin hadde en litt blek sitronaktig farge. Her var vi litt uenige om hva vi kjente igjen av smaker og frukter. Alt fra eple, pære, sitron, fersken, grapefrukt, honning og melon ble nevnt. En av oss (som ikke hadde fulgt med på servitørens gjennomgang) trodde først at det var en Riesling vin. Det vi derimot var enige om var at denne vinen var god, og at vi helt sikkert kom til å kjøpe den siden en gang også. Vinen passet perfekt til rett nummer to, og ble faktisk enda bedre sammen med maten, enn hva en hadde vært når vi teste den alene. Vinen passet så godt til kamskjellretten at vi endte opp med å gi den en 5 ut av 6 bobler.

Rett 3: Grillet hvit asparges, blåskjell fra Fosen, sprøtt kyllingskinn, blåskjellsaus med ramsløk 

Grillet hvit asparges, blåskjell fra Fosen, sprøtt kyllingskinn, blåskjellsaus med ramsløk To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Rett nummer tre var Grillet hvit asparges og blåskjell i en blåskjellsaus overstrødd med sprøtt kyllingskinn, og ramsløkblomster. Aspargesen var utentvil rettens helt. De var grillet over yakitori grill, noe som gav aspargesen en god røksmak. Det var enighet rundt bordet at dette var en rar rett, med smaker som ikke smeltet sammen. Her var det mange smakeri, som ikke passet spesielt godt sammen. Vi forstod ikke hvorfor det var både asparges, blåskjell og kyllingskinn i denne retten. Dessverre var blåskjellene hos to av oss overkokte, og hadde en gummilignede karakter. Dette var uten tvil kveldens mest skuffende rett, og vi ender opp med å gi retten 3 ut av seks mulige bobler.

3 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Vincent Callé Je t'aime mais j'ai soif (Frankrige) To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Sammen med rett nummer tre fikk vi servert en fransk hvitvin fra Vincent Callé, med det hyggelige navnet: Je t’aime mais j’ai soif / “Jeg elsker deg men jeg er tørst”. Dette er en gulgrønn mild hvitvin. Vinen har et lett blomsterpreg, med fin syre og en lett bitterhet. Det var en stor overgang fra vin nummer to Soalheiro ‘Granit’, som hadde mye smak til denne mer anonyme vinen. Denne vinen opplevde vi som litt kjedelig i seg selv, men den ble bedre sammen med maten.

Rett 4: Sprø røstipotet, Rørosrømme, sjalottløk, gressløk, Gastro Unika Caviar Gold 

Sprø røstipotet, Rørosrømme, sjalottløk, gressløk, Gastro Unika Caviar Gold  To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Rett nummer fire var en sprø røstipotet, pisket rørosrømme med sjalottløk, gressløk toppet med Caviar og en St. Hans blomst. Dette var en flott komponert rett med gode smaker som passet godt sammen. Den piskete Rørosrømmen ble som en litt “eksklusiv” kombinasjon av av pisket fløte og urteost. Sammen med urtene hadde den en fløyelsmyk og god umanismak som passet utrolig godt til poteten og kaviaren. En av oss fikk en røstipotet som var skikkelig brent, noe som ødela hele smaksopplevelsen av denne retten. Tre av oss syntes derimot at dette var kveldens desidert beste rett, og hvis vi ser bort fra den brente røstipoteten, gav vi denne retten fem ut av seks mulige bobler.

5 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Fumey Chatelain Arbois Chardonnay (Jura/Frankrige) To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til rett 4 fikk vi servert nok en fransk hvitvin. Denne gangen var det en 2019-årgang fra Dom. Chatelain i Jura distriktet. Mer nøyaktig en Fumey Chatelain Arbois Chardonnay. Også denne vinen var Gulgrønn på fargen. Vinen luktet sitrus, var god og aromatisk med innslag av eik og jordtoner og et preg av epler. Vinen var god i seg selv, men endret karakter og smakte enda bedre til maten. Den fikk virkelig frem urtene i rørosrømmen. Denne vinen fikk 5 ut av 6 bobler av oss.

Rett 5: Abanico fra Ibericosvin, sommerprimører, kylling-demiglace

Abanico fra Ibericosvin, sommerprimører, kylling-demiglace To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Da fikk vi endelig en hovedrett, og en rett med kjøtt. Hovedretten bestod av grillet Ibericosvin, aspargesbønner og en kyllingsjy sammen med en purreløk- og løkvinegrett. Retten var toppet med stemorsblomster. Svinekjøttet som var marmorert, var grillet, og hadde en deilig grillsmak. Kjøttet smeltet i munnen. To av oss fikk deserre kjøtt som var vesentlig fetere/mer marmorert enn de andre, og vi skulle ønske at kjøttet hadde mindre fett/marmorering. Aspargesene var perfekt tillagd, og sausen var utrolig god. En av oss skrev: “Sausen var nydelig, skulle gjerne ha drukket den!” En annen ønsket seg en skje så hun fikk opp all sausen. For to av oss var denne retten kveldens høydepunkt. Alt i alt var dette en god og velkomponert rett, men det trekker litt ned at kjøttet var så fett hos noen av oss. Så vi ender opp med å gi retten fem ut av seks mulige bobler

5 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Rizzi Langhe Nebbiolo 2017 To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Nå var vi virkelig klar for rødvin, og det fikk vi til den femte retten, hovedretten. Ikke bare fikk vi en rødvin, men også en Italiensk vin fra Piemonte; Rizzi Langhe Nebbiolo 2017. Vinen var dyp rød på farge, og luktet av friske blomster og bær, med innslag av pepper og lakris. Vi syntes den var “Ekstra digg sammen med mat med røykaroma, siden denne vinen hadde tydelige tanniner”. Vinen passet skikkelig godt sammen med den grillete Ibericosvinet. Vi gir dermed denne vinen fem ut av seks bobler.

Rett 6: Fritert camembert fra Gangstad med eplekompott

Rett 6 - Fritert camembert fra Gangstad med eplekompott To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Rett nummer seks var fritert camembert med eplekompott, overstrødd med mysepulver, pyntet med Physalis blomster og Tiriltunge. Presentasjonen av denne retten var kjedelig, men smaken var god – Osten var skarp og flytende, og eplepureen var god på smak. Vi syntes at mysepulver var spennende, og det er skikkelig gøy med spiselige blomster. Likevel fremstod denne retten som en kjedelig, litt fancy variant av “mozzarella sticks” (eller “Chili Cheese”). Vi endte derfor opp med å gi denne retten, helt greie, tre ut av seks bobler.

3 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

vin 6 - Bordelet Poiré Granit 2020 (Frankrike) To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til osten fikk vi servert en fransk Bordelet Poiré Granit. Eplene og pærene som var brukt i denne cideren, var høstet fra 200-300 år gamle trær, og gjæret en gang på ståltank. Cideren lys grønngul i fargen. Den var en tørr og syrlig, og luktet som eplesyltetøy og pære. Cideren passet godt til eplepureen og osten, og vi gir den 6 ut av 6 bobler.

Rett 5: Norske jordbær, vaniljeis, kanelbakst 

Norske jordbær, vaniljeis, kanelbakst To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til dessert og som siste rett fikk vi Jordbær med is og biter med kanelbakst og urten atsina. Det er jo ikke noe som roper “norsk sommer” mer enn jordbær og is. Desserten var en skikkelig sommer dessert. Jordbærene var søte, isen var silkemyk og smakte godt av vanilje. Kanelbaksten var varm og passet overraskede godt sammen med jordbær og is. Spennende at urten som ble brukt var atsina (istedenfor sitronmelisse), men vi var litt uenige om lakrissmaken fra urten, passet så godt sammen med kanelet i baksten. Men, alt i alt var denne retten en klassisk og hyggelig avslutning på måltidet, og retten endte opp med respektable 5 ut av seks bobler.

5 bobler https://heidisboble.no/ @heidisboble

vin 7 Saracco Moscato d'Asti 2021 (Italia, Piemonte) To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til desserten fikk vi servert en italiensk Saracco Moscato d’Asti fra 2021. Dette er en søt, perlede hvitvin. Vinen luktet fruktig og fersk av drue, pære og fersken, og vi tror den hadde innslag av honning og krydder. Tre av fire syntes at dette var en god (og koselig) dessertvin, som fikk frem smakene i desserten, og vinen endte opp med fem ut av seks bobler.

To Rom & Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim .https://heidisboble.no/ @heidisboble

Helhetlig vurdering:

Dette var en artig mat opplevelse. Vi spiste mye god mat, Spesielt likte vi innslagene av kortreiste ingredienser, og at menyen var tilpasset årstiden. Vi elsket de spiselige blomstene. Kveldens høydepunkt var nok Røstipoteten med Røorsrømme. Det var litt trist at maten var så ujevn, og at når vi sa i fra om for eksempel brent og uspiselig røstipotet, så ble det ikke tatt hensyn til. Men maten var god selv om den ikke var spesielt spennende. Desserten var en klassisk, frisk og en perfekt avslutning på hele måltidet.

Vi likte vinene, og synes at vinene passet utrolig godt til hver av rettene. Det var også spennende at noen viner skiftet karakter sammen med maten og at de løftet frem ingredienser i maten. Servitøren var smilende og blid og tok seg tid til å fortelle oss om hver enkelt vin, hvor de kom fra og hvilke druer/ frukt som var blitt brukt i hver enkelt. Dette, og at hun tok seg tid til at vi fikk fotografere vinflaskene, satte vi uendelig stor pris på.

Vi likte lokalet, og satte stor pris på lydplatene i taket. Det gjorde at vi kunne snakke sammen, høre hverandre, samtidig som støyen fra de andre bordene ble dempet. Vi satte også stor pris på ar Roar tok seg tid til å hilse på oss, og spørre hvordan vi hadde det under veis i måltidet.

Likevel var det trist at det var satt av så kort tid til måtidet vårt – for her gikk det fort i svingene. Vi hadde knapt spist opp den siste biten på en rett, før neste vin og rett kom. Det var trist for det tok vekk noe av kosen med å spise en 7-retter- meny. Vi skulle ønsket oss noen minutter til å trekke puste mellom rettene. I tillegg skulle vi ønske at vinen med forklaringen hadde blitt servert før maten, på alle rettene. Slik det var nå, fikk vi mat og vin samtidig på noen av rettene. Det virket som servitørene hadde hastverk med å få måltidet overstått, og få oss ut av restauranten. Vi burde nok ha bedt om mer tid, men da vi booket fikk vi oppgitt at 3 timer var satt av til måltidet, og vi stolte på at det var nok. Det er mulig at vi er en over gjennomsnittlig matglad og pratsom gjeng, så neste gang skal vi be om minst en time ekstra, så vi får tid til å nyte hele opplevelsen. For en opplevelse var det! Og vi kommer mer enn gjerne tilbake.

HvaAntall bobler
Økologiske tomater fra Jevnaker og mozzarella fra Vuku Gårdsmeieri
solsikkekjerner, urtesalat
3/6
Château Argadens Bordeaux 2020 (Frankrike)5/6
Stekt kamskjell fra Frøya
sellerikrem, kjørvelolje, kamskjellsaus, tangchips
5/6
Quinta de Soalheiro ‘Granit’ Alvarinho Vinho Verde, 2021 (Portugal)5/6
Grillet hvit asparges, blåskjell fra Fosen, sprøtt kyllingskinn, blåskjellsaus med ramsløk3/6
Vincent Callé, Je t’aime mais j’ai soif (Frankrike)4/6
Sprø røstipotet, Rørosrømme, sjalottløk, gressløk, Gastro Unika Caviar Gold5/6
Dom. Chatelain Fumey Chatelain Arbois Chardonnay 2019 (Jura/Frankrike)5/6
Abanico fra Ibericosvin, sommerprimører, kylling-demiglace5/6
Rizzi Langhe Nebbiolo 2017 (Piemonte/Italia)5/6
Fritert camembert fra Gangstad med eplekompott3/6
Poiré Granit (Frankrike)6/6
Norske jordbær, vaniljeis, kanelbakst 5/6
Saracco Moscato d’Asti  2021 (Italia)5/6
Service5/6
Atmosfære6/6
Interiør- sitte komfort5/6
Utsikt
Selskap6/6
HELHETSVURDERING av To rom og kjøkken:5/6

To Rom og Kjøkken, Carl Johans gt 5, Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

TUSEN TAKK FOR OSS og for en flott matopplevelse!

Vi kommer mer en gjerne tilbake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s