Dagens middagstips – Chow mein med kylling

Chow mein er en asiatisk wok med grønnsakeer, kylling og nudler. Skikkelig godt og ganske enkelt å lage.

Chow mein med kylling Ingredienser: 400 g Kylling 1½ ss Olje 400 g Eggenudler 500g Kinakål eller savoykål 2 - 3 Gulerøtter 1 bx Kinesiske grønnsaker 4 Vårløk eller sjalottløk - 4 fedd Hvitløk 2 dl Vann Marinade (Chow Mein Sauce) 4 ts Maisenna 3 ss Soyasaus 3 ss Østerssaus 3 ss Kinesisk matlaging vin eller sherry 1 ts Sesame olje 1ss Sukker ½-1 ts Hvit pepper (nykvernet) 
https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
425 minEnkel

Ingredienser:

400 gKylling (i strimler)
1½ ssOlje
400 gEggenudler
500 gKinakål eller savoykål (Finstrimlet)
2 – 3Gulerøtter (Strimlet)
100 gErter
1Brokkoli (i små buketter)
1 boksKinesiske grønnsaker
4Vårløk  (skåret i 5 cm stykker) – valgfritt
4 feddHvitløk (knust)
2 dlVann

Tips! Du kan ha de grønnsakene du har eller de du liker best i denne retten

Marinade/saus:

4 tsMaisenna
3 ssSoyasaus
3 ssØsterssaus
3 ssKinesisk matlaging vin eller sherry
1 tsSesame olje
1ssSukker
½-1 tsHvit pepper (nykvernet)

Slik gjør du:

1 Skjær kyllingen i strimler
2 Mykne kyllingen med Natron (valgfritt):
– Bland kylling og ½ ts natron i en liten bolle.
– La stå i 10 minutter til mykning,
– Skyll så kyllingbitene godt og tørk.
3 Lag Chow Mein Saus:
– Bland sammen maisenna og soyasaus, og
– Tilsett de øvrige ingrediensene
4 Hell 2-3 ss av Sausen over kjøttet, og
– La det marinere i minst 10 min.
5 Finsnitt kinakålen
– Skjær vårløken i 5 cm stykker
– Strimle gulerøttene
– Skjær brokolien i mindre biter
– Knus hvitløken, og
– Renn vannet av de kinesiske grnnsakene
6 Tilbered nudler i henhold til anvisningene på pakken.
7 Varm opp oljen i wok på høy varme.
8 Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder
til hvitløken er gylden brun og du kan lukte hvitløk i oljen
– Ta hvitløken ut av oljen
9 Tilsett kjøttet og stek til den er hvit utenpå,
men innsiden er fortsatt rå
ca 45 sekunder til ett minutt.
10 Ha i Gulrot, brokkoli, erter og eventulet vårløk
– Stek i 1 – 1½ minutter
til kjøttet er gjennomstekt
11 Tilsett kål, nudler, Chow Mein saus og vann
Stek videre i 1 minutt,
12 Tilsett bønnespirer og eventuelt vårløk.
Rør gjennom raskt så fjern fra varmen.
13 Server umiddelbart

Chow mein med kylling Ingredienser: 400 g Kylling 1½ ss Olje 400 g Eggenudler 500g Kinakål eller savoykål 2 - 3 Gulerøtter 1 bx Kinesiske grønnsaker 4 Vårløk eller sjalottløk - 4 fedd Hvitløk 2 dl Vann Marinade (Chow Mein Sauce) 4 ts Maisenna 3 ss Soyasaus 3 ss Østerssaus 3 ss Kinesisk matlaging vin eller sherry 1 ts Sesame olje 1ss Sukker ½-1 ts Hvit pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s