Chow mein er en asiatisk wok med grønnsakeer, kylling og nudler. Skikkelig godt og ganske enkelt å lage.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 25 min | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Kylling (i strimler) |
1½ ss | Olje |
400 g | Eggenudler |
500 g | Kinakål eller savoykål (Finstrimlet) |
2 – 3 | Gulerøtter (Strimlet) |
100 g | Erter |
1 | Brokkoli (i små buketter) |
1 boks | Kinesiske grønnsaker |
4 | Vårløk (skåret i 5 cm stykker) – valgfritt |
4 fedd | Hvitløk (knust) |
2 dl | Vann |
Tips! Du kan ha de grønnsakene du har eller de du liker best i denne retten
Marinade/saus:
4 ts | Maisenna |
3 ss | Soyasaus |
3 ss | Østerssaus |
3 ss | Kinesisk matlaging vin eller sherry |
1 ts | Sesame olje |
1ss | Sukker |
½-1 ts | Hvit pepper (nykvernet) |

Slik gjør du:
1 Skjær kyllingen i strimler |
2 Mykne kyllingen med Natron (valgfritt): – Bland kylling og ½ ts natron i en liten bolle. – La stå i 10 minutter til mykning, – Skyll så kyllingbitene godt og tørk. |
3 Lag Chow Mein Saus: – Bland sammen maisenna og soyasaus, og – Tilsett de øvrige ingrediensene |
4 Hell 2-3 ss av Sausen over kjøttet, og – La det marinere i minst 10 min. |
5 Finsnitt kinakålen – Skjær vårløken i 5 cm stykker – Strimle gulerøttene – Skjær brokolien i mindre biter – Knus hvitløken, og – Renn vannet av de kinesiske grnnsakene |
6 Tilbered nudler i henhold til anvisningene på pakken. |
7 Varm opp oljen i wok på høy varme. |
8 Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder til hvitløken er gylden brun og du kan lukte hvitløk i oljen – Ta hvitløken ut av oljen |
9 Tilsett kjøttet og stek til den er hvit utenpå, men innsiden er fortsatt rå ca 45 sekunder til ett minutt. |
10 Ha i Gulrot, brokkoli, erter og eventulet vårløk – Stek i 1 – 1½ minutter til kjøttet er gjennomstekt |
11 Tilsett kål, nudler, Chow Mein saus og vann Stek videre i 1 minutt, |
12 Tilsett bønnespirer og eventuelt vårløk. Rør gjennom raskt så fjern fra varmen. |
13 Server umiddelbart |
