Et moderne eventyr og gresskarlatte, passer godt til mørke høstkvelder

Vigmostad og Bjørke har nettopp gitt ut eventyret «Den lysende kronen», og vi har vært så heldig å få et leseeksemplar. Boka er både skrevet og illustrert av den kjente norske tegneserieskaperen og barnebokillustratøren Bjørn Ousland.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på gresskarlatte (Starbucks sin oppskrift) – Trykk HER

Ousland, Bjørn (2022) «Den lysende kronen», Vigmostad Bjørke OG Gresskarpailatte - Starbucks sin oppskrift PUMPKIN SPICE LATTE … WITHOUT PUMPKIN (Starbucks) Ingredienser Kaffe (varm) 2 ts Honning ½ ts Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) 2 dl Melk (varm) Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften. Topping (valgfritt): 1 knivsodd Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Den lysende kronen» er det reven og kråka som forteller «Gutten som ropte ulv, ulv», eventyret om det å være snill og god hele tiden. Eventyret begynner med at det var en fattig bonde som fant ei lysende krone i ei hule. Da han kom hjem med krona, hadde kona hans født dem ei datter, og krona passet helt perfekt på hodet hennes ….

Ousland, Bjørn (2022) «Den lysende kronen», Vigmostad Bjørke OG Gresskarpailatte - Starbucks sin oppskrift PUMPKIN SPICE LATTE … WITHOUT PUMPKIN (Starbucks) Ingredienser Kaffe (varm) 2 ts Honning ½ ts Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) 2 dl Melk (varm) Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften. Topping (valgfritt): 1 knivsodd Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Den lysende kronen» av Bjørn Ousland er en spennende fortelling for barn i alderen 6-9 år – og for oss som er litt eldre. Fortellingen er fengslede, engasjerende og ikke minst skikkelig spennende. Den har, som eventyr seg hør og bør, en god moral bygd inn. Det er artig at Ousland har med skikkelser og element fra eventyr som norske barn (bør) gjenkjenner. Dette gjør at eventyret virker kjent på samme tid som det er nytt. Dermed blir det heller ikke fullt så skummelt som det kunne vært om en ikke kjenner igjen eventyrets form og elementer. Tradisjonen tro vinner Espen Askeladd både prinsessa og halve kongerike og de lever lykkelige alle sine dager – om enn ikke så veldig fredfullt. Ousland har illustrert fortellingen med en rekke flotte, illustrative tegninger, og alt er i varme farger. «Den lysende kronen» av Bjørn Ousland er et fantastisk moderne illustrert eventyr med en god moral, som passer utmerket for barn (i alle aldre)- jeg sier som Kråka: “Det var en god historie” og triller et godt terningkast:5

Gresskarlatte

Gresskarlatte er en av mine favoritt drikker på kalde (og regnfulle) høstkevelder, og selvfølgelig passer det denne drikken godt som drikk når man leser et moderne eventyr.

Gresskarpailatte - Starbucks sin oppskrift PUMPKIN SPICE LATTE … WITHOUT PUMPKIN (Starbucks) Ingredienser Kaffe (varm) 2 ts Honning ½ ts Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) 2 dl Melk (varm) Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften. Topping (valgfritt): 1 knivsodd Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
13 minEnkel

Ingredienser:

 Kaffe (varm)
2 tsHonning (eller 1 sukett)
½ tsGresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER)
2 dlMelk (varm)

Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften.

Topping (valgfritt):

1 knivsoddGresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER)

Gresskarpailatte - Starbucks sin oppskrift PUMPKIN SPICE LATTE … WITHOUT PUMPKIN (Starbucks) Ingredienser Kaffe (varm) 2 ts Honning ½ ts Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) 2 dl Melk (varm) Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften. Topping (valgfritt): 1 knivsodd Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) PUMPKIN SPICE LATTE … WITHOUT PUMPKIN (starbucks) Ingredienser Kaffe (varm) 2 ts Honning ½ ts Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) 2 dl Melk (varm) Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften. Topping (valgfritt): 1 knivsodd Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER)

Slik gjør du:

1 Ha krydder og honning i en stor kopp  
– Tilsett kaffen
– Rør ut krydderblandingen og honningen
2 Varm melken
Hvis du vil kan du steame den eller piske den luftig
3 Hell den varme melken over kaffen
– Strø eventuelt (bitte) litt av krydderblandingen over
4 Nytes varm

Gresskarpailatte - Starbucks sin oppskrift PUMPKIN SPICE LATTE … WITHOUT PUMPKIN (Starbucks) Ingredienser Kaffe (varm) 2 ts Honning ½ ts Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) 2 dl Melk (varm) Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften. Topping (valgfritt): 1 knivsodd Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagnes bok:

Ousland, Bjørn (2022) «Den lysende kronen», Vigmostad Bjørke OG Gresskarpailatte - Starbucks sin oppskrift PUMPKIN SPICE LATTE … WITHOUT PUMPKIN (Starbucks) Ingredienser Kaffe (varm) 2 ts Honning ½ ts Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) 2 dl Melk (varm) Tips! Du kan bruke den kaffen du ønsker i denne oppskriften. Topping (valgfritt): 1 knivsodd Gresskarpai-krydder (for oppskrift trykk HER) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s