Hoisin dippingsaus

Dette er en fantastisk god dippingsaus (Nước chấm), som passer utmerket til for eksempel vietnamesiske vårruller (for oppskrift trykk HER). Den passer også veldig godt til å slå over en wok.

Nước chấm – Hoisin:

Nuc Cham hoisin Ingredienser: 2 ts Sukker (brunt) 2 ss Østerssaus 4 ss Hoisin saus 2 ss Soyasaus 2 ts Limesaft (nypresset) 3 ss Vann 4 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 4 cm Ingefær (valgfritt) Koriander (fersk)

Ingredienser:

2 ts Sukker (brunt)
2 ss Østerssaus
4 ss Hoisin saus
2 ss Soyasaus
2 ts Limesaft (nypresset)
3 ss Vann
4 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød)
4 cm Ingefær (valgfritt)
  Koriander (fersk)
Hjemme hos oss bruker vi å ha de ulike de ulike ingrediensene i små skåler på bordet, og så dypper vi rispapiret i ei skål med varmt vann, forsyner oss med det vi vil ha på, og ruller vårrullen selv. Det er mer primitivt, men veldig sosialt og en hyggelig måte å spise dem på. Vi bruker en haug med servietter, og duken må vaskes etterpå, men denne måten å spise dem på anbefales på det sterkeste!
Vietnamesiske vårruller med Nước chấm – dippingsauser: Til venstre: Nước chấm – Hoisin Til høyre: Nước chấm – sweet chili

Slik gjør du:

Skjær hvitløk, chili, og eventuelt ingefær i skiver/biter
Bland alle ingrediensene i ei skål
(La den gjerne står ei stund før servering)
Hakk koriander og dryss over sausen før servering

Hjemme hos oss bruker vi å ha de ulike de ulike ingrediensene i små skåler på bordet, og så dypper vi rispapiret i ei skål med varmt vann, forsyner oss med det vi vil ha på, og ruller vårrullen selv. Det er mer primitivt, men veldig sosialt og en hyggelig måte å spise dem på. Vi bruker en haug med servietter, og duken må vaskes etterpå, men denne måten å spise dem på anbefales på det sterkeste!
Hjemme hos oss, skjærer vil bare opp ingrediensene, så kan alle lage sine egne vårruller – med det de liker best! Veldig godt, og sosialt. Anbefales!

Tips! Lag gjerne også:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s