Kjølner, Lene Lauritsen (2018) «I de beste sirkler», Juritzen krim

For noen uker siden fikk heldige jeg en bunke Olivia Henriksen- bøker i gave av Lene Lauritzen Kjølner. Denne uka har jeg virkelig kost meg med den femte boka om Olivia, som har tittelen «I de beste sirkler». I denne boka er Privatdetektiven Olivia, som bor på Ankerholmen, på UFO-jakt. Ankerholmen er en lett blanding av øyene Føynland, Husøy og Veierland. Det er kanskje ikke så rart at handlingen forgår akkurat der, siden forfatteren er født og oppvokst på Nøtterøy (Føynland), og er nå bosatt i Tønsberg.

Kjølner, Lena Lauritsen (2018) «I de beste sirkler», Juritzen krim og Honningpai Ingredienser: Paibunn: 5 dl Mel 180 g Margarin 3-4 ss Vann (kaldt) Fyll: 5 dl Melk 2 ½ dl Fløte 3 Egg 200 g Honning 50 g Sukker (lyst brunt) 50 g Sukker (hvitt) 3 ss Maisenna 1 ts Vaniljeekstrakt ⅛ ts Salt

I denne boka er Olivia altså Henriksen på UFO- jakt samtidig som hun stepper inn som både resepsjonist og servitør på havnehotellet til sin gode venninne Mona. Som den gode stand-in-vertinnen hun er, oppdager hun en lift, som står opp mot et tre. Kurven er kjørt helt opp, men det er ikke noen i den, bare en haug med svette treningsklær. Eieren er ikke å se noe sted. I tillegg har Erling og Vigdis Svingen – Ja, strengt tatt er det vel bare Erling, for Vigdis er ikke hjemme, hun er (muligens) på landsstyremøte i Senterpartiet – hyret henne inn for å finne ut hvem det er som lager kornsirkler i åkeren deres. Olivia sitter «kornsirkel-vakt» en natt, men dupper av og da hun våkner finner hun ikke bare kornsirkler i åkeren, men også en død, naken mann, spredt ut i en sirkel omtrent som Leonardo da Vincis Vitruviske man – Dermed er Olivia involvert i både draps- og kornsirkeletterforskning, hotelldrift. Det blir en både humoristisk og spennende jakt.

Han [Erling Svingen] sparket i grusen. Ifølge for lengst avdøde tante Lena er det det bønder ofte gjør. Når de ikke var noen luringer, da. Hun hadde ment de var det også. Kort og godt hadde tante Lena noen meninger om bønder som Senterpartiet kanskje ikke var så glad i. Henne om det, jeg var som vanlig fordomsfri og åpen. Jeg lyttet i hvert fall.

Kjølner, Lena Lauritsen (2018) «I de beste sirkler», Juritzen krim (side 9)

Dette er nok en flott, humoristisk og ganske velskrevet kosekrim fra Lene Lauritsen Kjølner. Jeg bare elsker bøkene om Olivia Henriksen. Hun har blitt en av mine nye favorittpersoner. Rett frem, passe trivelig, tøff, overvettes modig og full av energi. Skulle jeg gitt Olivia et terningkast måtte det ha blitt en sekser, i både personlighet, selvironi, etterforskningsstil og mot. Boka er bra, plottet er spennende og ikke minst originalt. Alt i alt havner jeg på et terningkast: 5.

Generelle opplysninger:

Flere bøker om Olivia Henriksen:

Kjølner, Lena Lauritsen (2018) «I de beste sirkler», Juritzen krim og Honningpai Ingredienser: Paibunn: 5 dl Mel 180 g Margarin 3-4 ss Vann (kaldt) Fyll: 5 dl Melk 2 ½ dl Fløte 3 Egg 200 g Honning 50 g Sukker (lyst brunt) 50 g Sukker (hvitt) 3 ss Maisenna 1 ts Vaniljeekstrakt ⅛ ts Salt