Dette er min farmors oppskrifter på Kjøttkaker. De er enkle å lage og utrolig gode

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Kjøttdeig |
5 dl | Melk |
6 ss | Strøbrød (brødrasp) |
½ | Løk (raspet) |
1 | Egg |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
½ ts | Sukker |
Smør til steking |

Slik gjør du:
1 Ha strøbrødet i melka og – La det stå i ca 10 min |
2 Skrell løken – Rasp den |
3 Tilsett løk, egg, kjørrdeig og krydder til melkeblandingen – Arbeid deigen smidig Bruke gjerne en mikser med K-spade |
4 Ha ca 1 dl vann i bunnen av en kasserolle – Kok opp, og – Sett plata på lav varme (1) – Ha på lokk |
5 Smelt smør i en stekepanne, – Form kjøttkaker Ca 1 ss pr kake – Ha kjøttkaker i stekepanna Ikke for mange om gangen – Stek kjøttkakene til de er gylne på begge sider – Legg kjøttkakene forsiktig i kasserollen med det varme vannet |
6 Når alle kjøttkakene er stekt – Slå opp varmen litt på kasserollen, og – La kjøttkakene dampe til de er “gjennomstekte” |
7 Serveres med potet(mos), ertestuing og gulerøtter Og gjerne tyttebærsyltetøy |
Forslag til flere tilbehør:
