I Snømannkaken har jeg brukt sukkerbrød, fylt med vaniljekrem og bringebær. For å få den i litt julestemning, har jeg pyntet den med svart marsipan, snøfnugg, to snømenn og julegaver. Strengt tatt kan hva helst være inne i kaken. Siden jeg pyntet kaken med svart marsipan, for å symbolisere julenatten passer det kanskje bedre med en sjokoladekake, fylt med sjokolade moussé under marsipanen. Hvis du heller ønsker en sjokoladekake, trykk HER for oppskrift.

Ingredienser bunn:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Kokende vann |
Pynt og fyll:
Vaniljekrem (for oppskrift trykk HER) | |
Bringebærsyltetøy | |
1 dl | Kremfløte |
500 g | Marsipan |
Melis | |
Konditorfarger, og -pudder |
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 150°C
- Pisk egg og sukker til eggedosis
- Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
- Vend inn mel, vanilje og bakepulver
- – Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn)
- Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter
- Avkjøl kakebunnen på rist
- Montering:
- Del kakebunnen i 2 (eller 3 )
- Pisk opp vaniljekremen
- Dynk bunnen godt med melk
- Smør bringebærsyltetøy på bunnen
- Legg på vaniljekremen
- Legg på det øverste laget
- Pisk ca 1 dl kremfløte
- Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen (oppå og rundt på sidene)
- Farg marsipanen, og bland eventuelt inn litt melis (og glukosesirup hvis den blir løs)
- Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka
- Lag pynten og sett på
- Dryss eventuelt over litt spiselig glitter
Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaka!
