Påskeharene ble kjempe søte, og vil passe i en hver anledning i Påska. Strengt tatt kan man
lage disse med en hvilken som helst bolleoppskrift, men deigen til baker Brun var så fantastisk lett og god å jobbe med at jeg anbefaler å bruke den. Siden jeg har fått lov av Baker Brun å legge ut noen oppskrifter fra boka (Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, legger jeg ut oppskriften på påskeharer:

Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 78-79:
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 20 | 120 min | Middels |
Ingredienser:
| 150 g | Smør |
| 6 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 250 mg | Safran (1 ts gurkemeie) |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1 ½ dl | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 2 ts | Kardemomme |
| Egg, rosiner, Melis |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og ha i melken |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Bland inn krydder |
| 4 Elt inn de tørre ingrediensene |
| 5 Settes til heving (ca. 45 min.) |
| 6 Ha deigen på et lett melet bakebord |
| 7 Form Påskeharer: – Del deigen i 20 like store biter – Lag ovale stykker – Skjær et snitt i hvert stykke, – Brett snittet fra hverandre (ører) – Ha på rosiner til øyne og snute |
| 8 La harene etterheve i ca 25 min. |
| 9 Pensle med egg |
| 10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |
| 11 Avkjøl på rist og pynt med melis |




Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
