Utfordring for 2019:

Å lage alle oppskriftene i ei kokebok i løpet av året!

Hvis jeg tar utfordringen, må jeg tilberede alle oppskriftene i boka. Det betyr at jeg også må tilberede de rettene jeg vanligvis ikke ville ha valgt å lage. Dette blir litt av en utfordring!

Hjelp! Jeg kjenner at blodtrykket stiger farlig høyt!

Mastering the art of French cooking av Julia Child mfl.
Mastering the art of French cooking av Julia Child mfl.

For mange år siden så jeg Julie vs Juila. Der laget Julie Powell alle oppskriftene i Mastering the Art of French Cooking som er skrevet av Julia Child. Jeg ble allerede den gangen fasinert av ideen, og det læringspotensialet som ligger der.

Jeg har ganske mange kokebøker, men ofte så lager jeg mat etter de oppskriftene jeg allerede har. Oppskrifter jeg har samlet og tilpasset litt opp gjennom årene. Det er blant annet oppskrifter fra min og fra Odd sin barndom, oppskrifter fra besteforeldre, foreldre, svigerforeldre, tanter (ikke onkler så vidt jeg kan huske), venner osv.

Utfordring 2019: Lage alle oppskriftene i ei kokebok
Valg av kokebok for utfordringen 2019: Tilberede alle oppskriftene i ei kokebok

Jeg ikke flink nok til å utnytte hele potensialet i en kokebok, og bruker bare noen få av alle oppskriftene som finnes i boka. Det blir til at jeg velger en oppskrift med et bilde som ser bra ut. Hvis oppskriften er god er det gjerne den som blir tilpasset og lagt til mitt repertoar av matretter. Ser den bedre ut på bildet enn hva den faktisk er, blir den glemt. De andre oppskriftene blir gjerne oversett og ikke prøvd en gang – og det er jo faktisk synd. Så ja, jeg tar utfordringen!

Hvilken bok skal jeg velge?

Mastering the Art of French Cooking som er skrevet av Julia Child, virker litt vel heavy for meg, Det er mange oppskrifter – 524 for å være nøyaktig – med mange ingredienser og teknikker som jeg aldri har hørt om en gang. Så det blir vel urealistisk å bruke den kokeboka.

Jeg ser på nettet at mange bruker Six Seasons: A New Way with Vegetables, skrevet av Joshua McFadden. Det hadde jo vært spennende å prøve seg på den! Vi er jo ganske kjedelige og tradisjonelle når det gjelder grønnsaker her i familien. Så en fornying hadde vært topp! En rask gjennomgang viser at det er over 250 ulike oppskrifter i den kokeboka. Det er 320 dager igjen av året, så det blir jo nesten en om dagen! Det er jeg ikke i stand til! Det er så urealistisk – jeg kan jo ikke tape utfordringen allerede før den har begynt!

Jeg har litt av en jobb foran meg med å velge kokebok til utfordringen. - Hvilken kokebok skal jeg velge?

Jeg må nok tenke nøye over hvilken bok jeg velger, og kommer tilbake med mer om hva jeg har valgt noen dager!

Følg med: Hvilken kokebok velger jeg ?

47 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s