
Som dere husker fikk jeg en utfordring for 2019: Lag alle oppskriftene i en av dine kokebøker! Jeg valgte: Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst. Selv om vi kom hjem sent, sent i går kveld, kunne jeg ikke dy meg – jeg måtte bare begynne med bakeutfordringen.
Jeg fant ut at det naturlige var å begynne med oppskriften på s 52-53: Fastelavnsboller. Bedre sent enn aldri, og strengt tatt har jeg ikke bakt fastelavnsboller i år. Jo da, vi feiret på forhånden med kjempegode vannbakkels (anbefales på det sterkeste). Men jeg har sett så så mange fine bilder av fastelavnsboller på Instagram i det siste, og har skikkelig lyst til å bake det idag. Så, fastelavnsboller blir det! Baker Bruns har oppskrift på side 52 og bilde på side 53. Helt ærlig ser bildet litt avskrekkende ut – lurer på om jeg klarer dette?

Jeg kastet meg rundt og fant frem gjær og mel. Eltet deig, og var kjempespent mens den hevet. – Gjett om deigen ble fin: Den ble stor, luftig og spenstig.

Ikke for å skryte, men jeg må si at sluttresultatet ble kjempebra. – Jeg er fornøyd:

Og mine ble slik
Det ble store luftige boller som smakte veldig godt. For å være helt ærlig ble det litt vel mye krem for meg – jeg savnet bringebærsyltetøy eller noe for å bryte litt. Men dette er ei oppskrift jeg helt sikker kommer til å bake igjen.

Fastelavnsboller etter oppskrift fra BakerBrun
Jeg har sendt en mail til BakerBrun, og spurt om jeg kan legge ut oppskriftene i boka hans. Håper jeg får et ja – for dette var ei bra oppskrift!
34 Comments Add yours