Utfordringen 2019: Fastelavnsboller (s 52)

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Som dere husker fikk jeg en utfordring for 2019: Lag alle oppskriftene i en av dine kokebøker! Jeg valgte: Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst. Selv om vi kom hjem sent, sent i går kveld, kunne jeg ikke dy meg – jeg måtte bare begynne med bakeutfordringen.

Jeg fant ut at det naturlige var å begynne med oppskriften på s 52-53: Fastelavnsboller. Bedre sent enn aldri, og strengt tatt har jeg ikke bakt fastelavnsboller i år. Jo da, vi feiret på forhånden med kjempegode vannbakkels (anbefales på det sterkeste). Men jeg har sett så så mange fine bilder av fastelavnsboller på Instagram i det siste, og har skikkelig lyst til å bake det idag. Så, fastelavnsboller blir det! Baker Bruns har oppskrift på side 52 og bilde på side 53. Helt ærlig ser bildet litt avskrekkende ut – lurer på om jeg klarer dette?

Bilde av fastelavnsbollene til BakerBrun s 53
Bilde av fastelavnsbollene til BakerBrun side 53

Jeg kastet meg rundt og fant frem gjær og mel. Eltet deig, og var kjempespent mens den hevet. – Gjett om deigen ble fin: Den ble stor, luftig og spenstig.

Deigen til fastelavnsbollene
Deigen til fastelavnsbollene

Ikke for å skryte, men jeg må si at sluttresultatet ble kjempebra. – Jeg er fornøyd:

Fastelavensboller

Og mine ble slik

Det ble store luftige boller som smakte veldig godt. For å være helt ærlig ble det litt vel mye krem for meg – jeg savnet bringebærsyltetøy eller noe for å bryte litt. Men dette er ei oppskrift jeg helt sikker kommer til å bake igjen.


Fastelavnsboller etter oppskrift fra BakerBrun

Jeg har sendt en mail til BakerBrun, og spurt om jeg kan legge ut oppskriftene i boka hans. Håper jeg får et ja – for dette var ei bra oppskrift!

34 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s