Utfordringen 2019: Grovt havrebrød (Side 18)

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Tiden løper bare i fra meg – det er så mye som skjer, og det er så mye jeg har lyst til å blogge om! – Derfor har utfordringen for 2019, kommet litt i bakgrunnen. Det må den jo ikke gjøre – det har jeg jo ikke tid til! Jeg må jo komme i mål med utfordringen: Hele boka i løpet av 2019. Og så er det en gøy utfordring, som jeg har gledet meg masse til!

Både i går og og i dag har jeg prøvd meg på Baker Brun side 18-19; Grovt Havrebrød – men før jeg forteller om hvordan det gikk, må jeg bare fortelle noe flott; Jeg sendte en mail til Baker Brun hvor jeg spurte om tillatelse til å gjøre dette og om tillatelse til å legge ut noen av oppskriftene deres. Jeg fikk en hyggelig mail tilbake, med tillatelser. Tusen Takk Baker Brun, det setter jeg stor pris på! Så tilbake til Havrebrødet, slik ser det ut i Baker Brun sin jubileumsbok (Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst):

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst
Bilde tatt fra Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød)

Forsøk 1 – I går (fulgte ikke oppskriften)

Jeg bakte grovt havrebrød i går, men sta som jeg er fulgte jeg ikke oppskriften. For i oppskriften står det at brødet skal bakes i form, og jeg titter på bildet og tenker: Nei, Baker Brun – disse er bakt ved siden av hverandre. Så jeg følger oppskriften, punkt til prikke – helt til jeg kom til dette med formen, og bestemte meg raskt for at jeg skulle bake de to brødene uten form – ved siden av hverandre – som tenkt, så gjort! Dette ble resultatet:

Grovt havrebrødforsøk en
Tja! Da lærte jeg iallefall at man skal følge oppskriften …

Hm, nedslående ikke sant! Flate som flatbrød, men gode på smak

– Beklager Baker Brun at jeg ikke fulgte oppskriften!

Forsøk 2 – I dag (fulgte oppskriften nøye!)

Så jeg tenkte at dette må jeg jo bare gjøre en gang til, og denne gangen må jeg bare gjøre som de sier at jeg skal gjøre – så jeg stekte dem i brødform. Denne gangen ble resultatet mye, mye bedre:

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød)
På andre forsøk ble resultatet mye, mye bedre!!!

Men jeg må si at begge gangene var brødet kjempegodt, selv om det første forsøket gav litt (les: veldig) tynne, brede skiver. Brødet ble luftig og godt , med en helt fantastisk skorpe! Selvfølgelig, ble nr.2 bedre, med perfekte brødskiver. Anbefales absolutt!! Og, jeg har lært: følg oppskriften!

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød)
Grovt havrebrød HELT etter oppskrift fra Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød)

Lover: Fra nå av skal jeg alltid følge Baker Bruns oppskrifter til punkt og prikke!

Grovt havrebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød)
Deilig brød, helt etter oppskrift fra Baker Brun
(2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød)

28 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s