Påskeharer etter oppskrift fra Baker Brun

Påskeharene ble kjempe søte, og vil passe i en hver anledning i Påska. Strengt tatt kan man
lage disse med en hvilken som helst bolleoppskrift, men deigen til baker Brun var så fantastisk lett og god å jobbe med at jeg anbefaler å bruke den. Siden jeg har fått lov av Baker Brun å legge ut noen oppskrifter fra boka (Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, legger jeg ut oppskriften på påskeharer:

Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 78-79

Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 78-79:

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  20 120 min Middels

Ingredienser:

150 g Smør
6 dl Melk
1 pk Gjær
250 mg Safran (1 ts gurkemeie)
1 kg Hvetemel
1 ½ dl Sukker
1 ts Salt
2 ts Kardemomme
   
  Egg, rosiner, Melis
Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 78-79

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og ha i melken
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka
3 Bland inn krydder
4 Elt inn de tørre ingrediensene
5 Settes til heving (ca. 45 min.)
6 Ha deigen på et lett melet bakebord
7 Form Påskeharer:
– Del deigen i 20 like store biter
– Lag ovale stykker
– Skjær et snitt i hvert stykke,
– Brett snittet fra hverandre (ører)
– Ha på rosiner til øyne og snute
8 La harene etterheve i ca 25 min.
9 Pensle med egg
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter
11 Avkjøl på rist og pynt med melis
1 Lag ovale “stykker”, 2 Skjær et snitt i stykket, 3 “Stykke med snitt” 4 Brett snittet til hver side
Dytt øyne og snute godt ned i deigen!
Ferdig stekte Påskeharer før pynting med melis
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s