Pølsepai

Pai med pølse, purre og ost, passer til både middag og lunsj.

Pølsepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Pølse (oppskåret) 50-100 g Purreløk (oppskåret) 100 g Ost (revet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 60-90 min.Middels

Pølsepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Pølse (oppskåret) 50-100 g Purreløk (oppskåret) 100 g Ost (revet)

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
150 gPølse (oppskåret)
50-100 g Purreløk (oppskåret)
100 gOst (revet)

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen –
Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter
(gjerne 30 min. eller lengre )
2 Sett ovnen på 200 grader
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og
– Forstek bunnen i ca. 10-15 min. (200 grader)
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan
4 Forbered fyllet:
– Rasp osten
– Skjær pølsene i skiver
– Vask og kutt purreløken
– Visp sammen egg, melk, salt og pepper
5 Legg pølse og purre i paibunnen
– Legg i den revne osten
–  Hell over egg- og melkeblandingen
6 Sett paien umiddelbart i ovnen
– Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen),  eller til paien er gylden og egget har stivnet
7 Serveres varm eller lunken

Godt som tilbehør til Pølsepai:

Pølsepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Pølse (oppskåret) 50-100 g Purreløk (oppskåret) 100 g Ost (revet)