Pai med pølse, purre og ost, passer til både middag og lunsj.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 60-90 min. | Middels |

Ingredienser:
Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
4 | Egg |
3 dl | Melk |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
150 g | Pølse (oppskåret) |
50-100 g | Purreløk (oppskåret) |
100 g | Ost (revet) |
Slik gjør du:
1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne 30 min. eller lengre ) |
2 Sett ovnen på 200 grader |
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel, og – Forstek bunnen i ca. 10-15 min. (200 grader) |

4 Forbered fyllet: – Rasp osten – Skjær pølsene i skiver – Vask og kutt purreløken – Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
5 Legg pølse og purre i paibunnen – Legg i den revne osten – Hell over egg- og melkeblandingen |
6 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
7 Serveres varm eller lunken |
Godt som tilbehør til Pølsepai:
