Dette er en saftig og god Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Side 82-83. Siden den var en knallsuksess når jeg bakte den legger jeg ut oppskriften på denne kaka. Jeg har fått tillatelse av Baker Brun til å legge ut noen av oppskriftene fra kokeboka.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 60 min | Enkelt |
Ingredienser:
| 300 g | Smør |
| 3 ½ dl | Vann |
| 6 ss | Kakao |
| 3 | Egg |
| 3 dl | Rømme (lett) |
| 2 ts | Natron |
| 7 dl | Sukker |
| 7 dl | Hvetemel |
| 1 ts | Salt |
| GLASUR: | |
| 100 g | Smør (romtemprert) |
| 5 dl | Melis |
| 2 ss | Kakaopulver |
| 3 ss | Kaffe |
| Kokos |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader – Smør ei langpanne – Legg et bakepapir i bunnen |
| 2 Smelt smøret, og ha det i en bolle |
| 3 Ha i de øvrige ingrediensene , – Tilsett melet til slutt – Bland sammen |
| 4 Ha røra i langpannen |
| 5 Stekes i 30-40 minutter, nederste rille |
| 6 Avkjøl kaka |
| 7 Lag glasur: – Bland sammen alle ingrediensene – Rør til den er glatt og fin |
| 8 Smør glasuren på kaka når den er kald |
| 9 Strø over med kokos |
| 10 Skjær i passe biter og server |
| 10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
