Dette er en saftig og god Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Side 82-83. Siden den var en knallsuksess når jeg bakte den legger jeg ut oppskriften på denne kaka. Jeg har fått tillatelse av Baker Brun til å legge ut noen av oppskriftene fra kokeboka.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 60 min | Enkelt |
Ingredienser:
300 g | Smør |
3 ½ dl | Vann |
6 ss | Kakao |
3 | Egg |
3 dl | Rømme (lett) |
2 ts | Natron |
7 dl | Sukker |
7 dl | Hvetemel |
1 ts | Salt |
GLASUR: | |
100 g | Smør (romtemprert) |
5 dl | Melis |
2 ss | Kakaopulver |
3 ss | Kaffe |
Kokos |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader – Smør ei langpanne – Legg et bakepapir i bunnen |
2 Smelt smøret, og ha det i en bolle |
3 Ha i de øvrige ingrediensene , – Tilsett melet til slutt – Bland sammen |
4 Ha røra i langpannen |
5 Stekes i 30-40 minutter, nederste rille |
6 Avkjøl kaka |
7 Lag glasur: – Bland sammen alle ingrediensene – Rør til den er glatt og fin |
8 Smør glasuren på kaka når den er kald |
9 Strø over med kokos |
10 Skjær i passe biter og server |
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :