Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun

Dette er en saftig og god Sjokoladekake etter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“. Side 82-83. Siden den var en knallsuksess når jeg bakte den legger jeg ut oppskriften på denne kaka. Jeg har fått tillatelse av Baker Brun til å legge ut noen av oppskriftene fra kokeboka.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
1 kake 60 min Enkelt

Ingredienser:

300 gSmør
3 ½ dlVann
6 ssKakao
3 Egg
3 dlRømme (lett)
2 tsNatron
7 dlSukker
7 dlHvetemel
1 tsSalt
GLASUR:
100 gSmør (romtemprert)
5 dlMelis
2 ssKakaopulver
3 ssKaffe
Kokos

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Smør ei langpanne
– Legg et bakepapir i bunnen
2 Smelt smøret, og ha det i en bolle
3 Ha i de øvrige ingrediensene ,
– Tilsett melet til slutt
– Bland sammen
4 Ha røra i langpannen
5 Stekes i 30-40 minutter, nederste rille
6 Avkjøl kaka
7 Lag glasur:
– Bland sammen alle ingrediensene
– Rør til den er glatt og fin
8 Smør glasuren på kaka når den er kald
9 Strø over med kokos
10 Skjær i passe biter og server
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s