Spagettisauser kan man variere i det uendelige, og det er utrolig godt. Dette er en riktig god kremet tomatsaus med litt paprika og purre. Hvis du vil kan du lage pasta en fra grunnen av, men til denne pastasausen er det unødvendig – ferdig kjøpt spagetti blir supert. Det passer alltid godt med et lyst brød sammen med pasta. Til denne anbefaler jeg Focaccia eller Brød med semulegryn.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
½ | Løk |
1 | Gulrot (liten) |
¼ | Purre |
1 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød, uten frø) |
1/2 bx | Tomater (hermetiske) |
1 | Tomat (fersk) |
4 dl | Grønsakskraft (buljong) |
¼ | Purreløk |
½ | Paprika |
1 ss | Persille (hakket) |
1 ts | Paprikapulver |
¼ ts | Sukker |
½ -1 dl | Fløte |
300-400 g | Spagetti |
Salt, pepper | |
Basilikum (hakket) | |
Parmesan (raspet) |
Slik gjør du:
1 Hakk løk, gulrot, persille, hvitløk, chili og purre |
2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, Tilsett løken, dryss over litt salt og stek til løken er myk |
3 Tilsett gulrot og fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) |
4 Tilsett hvitløk, chili, paprika og purre |
5 Tilsett de hermetiske tomatene, sukker og kraft |
6 Slå opp varmen på sausen og kok ut væsken |
7 Kok vann (saltet), og kok spagettien som du liker den |
8 Når væsken er kokt ut Rør inn 2 ss pastavann og tilsett fløte |
9 Smak til med salt, pepper paprikapulver |
10
Bland sammen pasta og saus Toppes med parmesan |
11 Serveres rykende varm, gjerne med focaccia |
Tips! Smaker godt med et lyst brød til:
- Focaccia, for oppskrift trykk HER)
- Brød med semulegryn, for oppskrift trykk HER.
- Hvis du vil lage pasta fra grunnen av, så trykk HER for oppskrift
