Utfordringen 2019: Napoleonskake etter oppskrift fra Baker Brun

På årets siste dag har jeg bakt Napoleonskaker etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 74-75). Napoleonskake er en av de beste kakene familien min vet. Så jeg gledde meg skikkelig til å bake den i dag, og det passer jo bra siden det er nyttårsaften, med selskap, god mat og fyrverkeri. Jeg håper dere alle får en flott nyttårsfeiring, og nytter sjansen til å ønske dere et godt nytt år.

Napoleonskake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 74-75» Ingredienser: 4 Butterdeiegsplater 1 ss Hvetemel Krem: 2 Gelatinplater 2 ts Vaniljesukker 3 dl Melk 75 g Sukker 20 g Maisenna 4 dl kremfløte Melisglasur: 200 g Melis 3 ss Vann
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 kaker1 timerMiddels
Napoleonskake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 74-75» Ingredienser: 4 Butterdeiegsplater 1 ss Hvetemel Krem: 2 Gelatinplater 2 ts Vaniljesukker 3 dl Melk 75 g Sukker 20 g Maisenna 4 dl kremfløte Melisglasur: 200 g Melis 3 ss Vann

Ingredienser:

4Butterdeiegsplater
1 ssHvetemel

Krem:

2Gelatinplater
2 tsVaniljesukker
3 dlMelk
75 gSukker
2Eggeplommer
20 gMaisenna
4 dlkremfløte

Melisglasur:

200 gMelis
3 ssVann

Slik gjør du:

1 Tin butterdeigsplatene, og
– Sett stekeovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Kjevle ut butterdeigsplatene til litt over 20 X 25 cm
– Bruk en linjal til å renskjære dem til 12 like store stykker
(topp og bunn til seks kaker)
– Legg platene på en stekeplaten
3 Prikk platene tett i tett med en gaffel, og
– Stek dem i ca. 15-20 min. til de er lett gyllenbrune,
– Avkjøles på rist
4 Lag kremen:
– Legg gelatinplatene i kaldt vann (min. 5 min.) –
Bland sammen melk, egg, sukker, vaniljesukker og maisenna,
– Rør godt
– Kokes opp over svak/middels varme, mens du rører
– La det koke i ca. 3 min. mens du rører (svak varme)
– Klem ut vannet av gelatinplatene, og
– Rør dem inn i vaniljekremen
– Hell vaniljekremen i en bolle,
– Dekk den med plast (helt ned), og
– Avkjøl
5 Pisk kremfløten til krem, og
– Bland den inn i vaniljekremen
6 Lag melis:
– Bland sammen melis og vann til en seig glasur
7 Montering:
– Legg vaniljekrem på seks butterdeigplater,
– Smør melis på seks andre plater, og
– Legg dem på toppen av vaniljekremen
(NB! Glasursiden opp)
Napoleonskake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 74-75» Ingredienser: 4 Butterdeiegsplater 1 ss Hvetemel Krem: 2 Gelatinplater 2 ts Vaniljesukker 3 dl Melk 75 g Sukker 20 g Maisenna 4 dl kremfløte Melisglasur: 200 g Melis 3 ss Vann

Tusen takk Baker Brun, for nok en fantastisk oppskrift!

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s