Påskedessert 2019: Appelsinkake med appelsinmousse

Ja, da er klart at det ikke blir noen påsketur, til sommerhuset vårt denne påsken! Hvorfor? Jo, først fikk jeg jo så vondt i kneet at jeg ikke klarte å gå. Ikke nok med det, da kneet ordnet seg, like plutselig som det kom – Gikk jeg ned med feber og en skikkelig halsbetennelse. I dag er vel den første dagen jeg er noenlunde feberfri, men hoster fremdeles som besatt. Så vi bestemte oss for å fortsette med hjemmepåske. Vi koser oss jo skikkelig her hjemme også, selv om jeg er dårlig og en påske ved sjøen i dette nydelige været hadde vært å foretrekke. Men sånn er det bare noen ganger, det går ikke helt som planlagt. I dag skal vi i alle fall kose oss skikkelig, og blant annet spise årets påskedessert! Jeg ønsker alle, både dere som følger bloggen og de som bare er innom i ny og ne, en riktig god påske!

Appelsinkake med semule og kokos 5 Egg 175 g Sukker 160 g Semulegryn 90 g Kokos 3 ts Bakepulver 150 g Hvetemel 1 ts Vaniljeekstrakt (1 ss vaniljesukker) 2 ss Appelsinskall (revet) 250 g Margarin, smeltet og avkjølt i 10 minutter
Påskedessert 2019: Appelsinkake med appelsinsirup, appelsinmoussé med ferske appelsinbåter, appelsinsjokolade og ristet kokos.

Dette er en dekorativ dessert som smaker friskt av appelsin. Gjester blir imponerte når de får denne desserten. Det ser faktisk mye mer komplisert ut, enn hva det faktisk er.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
6 60 min + 4 timer Enkel

Ingredienser:

Appeslinmousse:

2-3 Appelsiner (1½ dl saft)
1 dl  Sukker
5 Egg
40 g Smør (valgfritt)
3 pl Gelatin (valgfritt)
2 dl Fløte
Appelsinbåter

Appelsinkake:

5 Egg
175 g Sukker 
160 g Semulegryn
90 g Kokos
3 ts Bakepulver
150 g Hvetemel
2 ts Vaniljesukker
2 ss Appelsinskall (revet)
250 g Margarin, smeltet og avkjølt i 10 minutter

Sukkerlake:

100 g Sukker
3 Appelsiner:
– Saft (ca 2 ½ dl presset)
– Appelsinskall (revet)
Appelsinkake med semule og kokos 5 Egg 175 g Sukker 160 g Semulegryn 90 g Kokos 3 ts Bakepulver 150 g Hvetemel 1 ts Vaniljeekstrakt (1 ss vaniljesukker) 2 ss Appelsinskall (revet) 250 g Margarin, smeltet og avkjølt i 10 minutter
Appelsinkake med appesinsirup

Sjokoladepynt:

100 g Kokesjokolade
– Appelsinskall (revet)
– Ristet kokos

Slik gjør du:

Begynn med appelsinmoussen:
1 Legg gelatinplatene i kaldt vann
2 Press appelsinene, 1½ dl saft
3 Skill tre av eggene, og sett eggehviten til side
4 Lag appelsinkrem:
– Visp sammen:
appelsinsaft, sukker, egg og eggeplommer
– Visp kraftig (og konstant) over vannbad
til blandingen blir varm og tykner som vaniljekrem
– Løft bollen vekk fra varmen
(- Visp inn smøret, og gelatinen)
– Visp videre til kremen er avkjølt
4 Pisk fløten til myk krem og,
vend inn i appelsinkremen
5 Pisk eggehvitene til myk marengs og vend inn
6 Fyll mousseen over i dekorative glass
7 La den stå i kjøleskapet i minst 4 timer
(eller helst natten over) før servering
Ingredienser 2-3 Appelsiner (1½ dl saft) 1 dl Sukker 5 Egg 40 g Smør (valgfritt) 3 pl Gelatin (valgfritt) 2 dl Fløte
Ferdig pyntet Appelsinmousse i glass sett ovenfra. Den er toppet med friske appelsinbåter, sjokoladeskiver og ristet kokosflak
Appelsinkake og sukkerlake:
1 Sett stekeovnen på 180°C
2 Smør en rund form (20cm) eller
(en liten langpanne (20cm x 30cm)
– Legg gjerne bakepapir i bunnen og langs kantene
3 Smelt margarin og avkjøl den i 10 min.
4 Begynn med sukkerlaken:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Kok på medium varme til sukkeret er oppløst
– Småkok i ca. 10 min.
– Til laken har tyknet og er litt sirupsaktig
– Avkjøl
8 Ha alle ingredienser,
unntatt margarin i en bakebolle, og
– Kjør i mikseren til deigen er blandet og tykk
9 Ha i smøret og kjør videre til alt er blandet
10 Stekes i ca. 30 min.
– Kaken skal være fast i midten
(sjekk med en pinne)
11 Avkjøles

Sjokoladepynt:

– Smelt sjokolade
Temperer sjokoladen, hvis du vil å knekk i den)
– Rist kokosen
– Smør ut sjokoladen på et bakepapir
– Tilsett revet appelsinskall
– Dryss over ristet kokos
– Avkjøl
Sjokoladepynt med appelsin og ristet kokosflak
Sjokoladepynt med appelsin og ristet kokosflak
Sett sammen desserten:
1 Finn frem serveringsfat
2 Del appelsinkaken i passe biter, og
legg et stykke på hvert fat
3 Hell over appelsinsirupen og
Pynt eventuelt med et sjokoladeflak
4 Ta appelsinmousseen ut fra kjøleskapet
5 Fjern sjokoladepynten forsiktig fra bakepapiret
6 Pynt Appelsinmousseen med
ferske appelsinbåter, sjokolade og ristet kokos
7 Sett glasset ved siden av kaken på fatet
8 Server og nyt

Tips! Hvis du vil ha desserten litt mer syrlig, så kan du bytte ut litt av appelsinsaften i mousseen med sitronsaft.

Ingredienser 2-3 Appelsiner (1½ dl saft) 1 dl Sukker 5 Egg 40 g Smør (valgfritt) 3 pl Gelatin (valgfritt) 2 dl Fløte
Hvis du synes det blir litt mye – kan du servere kun Appelsinmousse i glass, pyntet med friske appelsinbåter, sjokoladeskiver og ristede kokosflak. – Det er også ganske dekorativt!

2 Comments Add yours

  1. Hei. Jeg er så imponert over hvor godt du beskriver innholdet i de bøkene du har lest. Også har dere så mange gode oppskrifter med god beskrivelse av fremgangsmåten. Blir like glad hver gang jeg ser at dere har lagt ut et nytt innlegg. God bedring og fortsatt god påske.

    Like

    1. heidisboble says:

      Så koselig at du synes det😊 ønsker deg en god påske 😎🐣💐

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s