Hjemme hos meg er pasta en middagsfavoritt – jeg tror jeg kunne ha spist pasta hver eneste dag! Variantene på pastasauser som jeg bruker hjemme hos oss er mange. Akkurat denne sausen er fri for kjøtt og kan derfor trygt anbefales til en kjøttfri mandag. Ikke tro at sausen mangler smak og fylde av den grunn. Dette er en riktig god pastasaus, som anbefales til alle dager. Hvis du vil kan du lage pasta en fra grunnen av, men denne pastasausen går også bra til ferdig kjøpt pasta. Det passer alltid med et lyst brød sammen med pasta. Til denne anbefaler jeg Focaccia eller Brød med semulegryn.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrøtter |
| ¼ | Purre |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ¼ | Chili (rød, uten frø) |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 4 dl | Grønsakskraft (buljong) |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| 1 dl | Melk |
| ½ ts | Sukker |
| 400 g | Spinat |
| ½ -1 dl | Fløte |
| 400-500 g | Spagetti |
| 100 g | Cherry tomater (delt i 4) |
| Salt, pepper | |
| Parmesan (raspet) |
Slik gjør du:
| 1 Hakk løk, gulrot, persille, hvitløk og chili og purre |
| 2 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, Tilsett løken, dryss over litt salt og stek til løken er myk |
| 3 Tilsett gulrot og fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) |
| 4 Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver og purre |
| 5 Tilsett de hermetiske tomatene, sukker og kraft |
| 6 Kok vann (godt saltet), og kok spagettien som du liker den |
| 7 Slå opp varmen på sausen og kok ut væsken |
| 8 Når væsken er nesten kokt ut tilsett spinaten og la det koke i ca 2 -4 min. |
| 9 Rør inn 2 ss pastavann og tilsett fløte |
| 10 Renn av pastaen |
| 11 Bland sammen pasta og saus Toppes med parmesan og serveres rykende varm |
Tips! Smaker godt med et lyst brød til:
- Focaccia, for oppskrift trykk HER)
- Brød med semulegryn, for oppskrift trykk HER.
- Hvis du vil lage pasta fra grunnen av, så trykk HER for oppskrift

